Valtakunnallinen Kenen luonto? -hanke etsii uudenlaisia luontotulkintoja

talvimaisema

Maamme kaikkien aikojen laajimman luonnon valokuvaamiseen keskittyvän hankkeen avoin haku on käynnistynyt ja on avoinna reilun kuukauden ajan.

Oulusta elokuussa käynnistyvä kolmivuotinen hanke etsii uudenlaisia luontotulkintoja ja yhdistää tekijöitä ilmastonmuutoksen aikakaudella. Osallistumaan kutsutaan mahdollisimman monipuolinen joukko valokuvataiteilijoita ja luontokuvaajia. Hanketta ovat toteuttamassa Pohjoinen valokuvakeskus, Suomen valokuvataiteen museo, Suomen ammattiluontokuvaajat ry sekä Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Valtakunnallisen Kenen luonto? -hankkeen tavoitteena on yhdistää valokuvataiteilijoita ja luontokuvaajia, tieteentekijöitä sekä kaikkia luonnosta kiinnostuneita yhdessä pohtimaan uutta luontokuvaa sekä sen roolia yhteiskunnallisen keskustelun herättäjänä. Kenen luonto? -hankkeen ajatuksena on synnyttää ja kiihdyttää positiivisia reaktioita sekä muutosta kohti kestävämpää kehitystä. Hanke puhuu luonnon puolesta, nostaa esiin huippuosaamista ja etsii uudenlaisia ammatillisia mahdollisuuksia toimia luontokuvaajana tai valokuvataiteilijana. Sen keskeisinä teemoina ovat muutos, mukautuminen ja toivo.

Kenen luonto? Keskustelun avaus -tapahtuma, johon sisältyy näyttely ja seminaari avautuu Pohjoisessa valokuvakeskuksessa, Oulussa 15.8.2020. Näyttely on esillä Oulussa 16.8.-20.9.2020, jonka jälkeen se lähtee kiertämään valokuvakeskuksia eripuolille Suomea. Erilaisia tapahtumia käsittävä kolmivuotinen hanke huipentuu Suomen valokuvataiteen museossa syksyllä 2022. Hankkeen kuraattorina toimii taide-, luonto- ja ympäristökuvauksen dosentti TaT Juha Suonpää.

Kenen luonto? haku auki 16.3.2020 saakka. Lisätiedot ja hakuohjeet Pohjoisen valokuvakeskuksen sivuilla.

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Alla Räisänen, Pohjoinen valokuvakeskus, alla@photonorth.fi, p. 040 7272 135
läänintaiteilija Marko Hämäläinen, marko.hamalainen@taike.fi, p. 0295 330 834
läänintaiteilija Harri Heinonen, harri.heinonen@taike.fi p. 0295 330 923