Taike valmistelee koronatukea tuloja menettäneille

Etsimme mahdollisuuksia tukitoimiin esimerkiksi valtion lisätalousarvion kautta. Liikkuvuusapurahojen haku keskeytetään toistaiseksi ja haku muutetaan pikaisella aikataululla koronatueksi. Liikkuvuusapurahojen haku päättyy poikkeuksellisesti jo 20.3. klo 12.

Koronaepidemia on tyhjentänyt monen taiteilijan kalenterin. Peruuntumiset osuvat kipeimmin freelancereihin, vapaisiin taiteilijoihin ja yksityisyrittäjiin, joilta usein puuttuu ansioperustainen toimentuloturva. Myös tapahtumien järjestäjät ovat taloudellisesti kovilla.

Me Taikessa kannamme huolta taiteilijoiden toimeentulosta koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa ja etsimme mahdollisuuksia tukitoimiin esimerkiksi valtion lisätalousarvion kautta. Neuvottelemme tilanteesta tiiviisti opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Matkustusrajoitusten vuoksi Taiken liikkuvuusapurahojen haku keskeytetään toistaiseksi ja haku muutetaan pikaisella aikataululla koronatueksi. Tiedotamme asiasta lisää mahdollisimman nopeasti. Normaalin menettelyn mukaisesti käsitellään hakemukset, jotka ovat saapuneet 20.3. klo 12 mennessä.