Taiken sivuille koottu koronatietoa

Tavoitteena on koota yhteen paikkaan tietoa Taiken koronatoimista, tukea ja vinkkejä taiteilijoille sekä taiteen sisältöjä ja kanavia verkossa. Sivu päivittyy tilanteen eläessä.

Taike.fi-sivulla on Ajankohtaista-osion alla oma koronasivu: https://www.taike.fi/fi/korona.

Ajatus koronatiedon kokoamisesta taiteilijoille ja taideyleisölle lähti Taiken läänintaiteilijoilta. Läänintaiteilija Annika Dahlsten vastasi taiteilijoille suunnattujen tukitietojen kokoamisesta.

- Kun poikkeustila Suomessa alkoi, peruin kaikki tapaamiset ja tapahtumat, joita olin järjestelemässä. Samalla nousi huoli taiteilijoiden turvasta ja elinkeinosta. Seurasin koronaan liittyviä keskusteluita ja niissä tiedon sirpaleisuus korostui. Olin yhteydessä omiin taiteilijaverkostoihini, ja jaoin löytämiäni vinkkejä. Siitä nousi ajatus kerätä eri taiteen alan toimijoiden ja viranomaisten jakamaa tietoa yhteen paikkaan Taiken sivuille. Taiteen ala on monimuotoinen ja runsas, ja taiteilijan työnkuva epätyypillinen. Sivuiltamme löytyvästä linkkilistasta mahdollisimman moni saa tietoa ja tukea. Sitä mitä sivuilla ei vielä ole, otamme mielellemme vastaan!

Läänintaiteilija Hans-Peter Schütt vastasi koronan takia verkkoon siirtyneiden taidesisältöjen kokoamisesta.

- Ajatelimme, että olisi hienoa pystyä tuomaan keskitetysti julki taiteen kentän luovaa otetta korona-aikaan ja sen tuomia muutoksia taiteen esittämisessä yleisöille. Linkkikokoelmasta syntyy samalla myös arkistomainen katsaus taiteeseen korona-ajalta. Yleisölle se avaa kootusti paljon erilaisia taidesisältöjä tutustuttavaksi.