Pohjoisen valokuvakeskuksen ja Taiken ryhmäresidenssi Islannissa siirtyy vuodella – hakuaika loppuu 10.6.

Ryhmäresidenssi Islannissa

Valokuvaan pohjautuva ryhmäresidenssi elokuussa 2020 on siirretty koronapandemian takia kesäkuulle 2021. Pohjoinen valokuvakeskus, Taiteen edistämiskeskus ja SÌM avaavat uuden hakukierroksen Korpúlfsstaðiriin.

Haku päättyy keskiviikkona 10.6. klo 16.00. Aiemmalla hakukierroksella jätetyt hakemukset ovat edelleen mukana. 

Työskentelyjakso on suunnattu pohjoissuomalaisille tai Pohjois-Suomeen identifioituville taiteilijoille tai niille, joiden työskentelyssä on vahva kytkös Pohjois-Suomeen. Residenssiin haetaan monitaiteisia tai taiteidenvälisiä yhteistyöprojekteja. Ryhmän kokoonpanossa vähintään yhden tulee olla valokuvataiteilija, mutta ryhmä voi myös muodostua yhteistä projektia toteuttavista valokuvataiteilijoista. Valinnan residenssijaksolle tekevät Pohjoinen valokuvakeskus ja SÍM. Valinnasta tiedotetaan elokuun 2020 alussa. 

Ryhmäresidenssikokeilu on yhteistyöprojekti Pohjoisen valokuvakeskuksen sekä islantilaisen visuaalisten taiteilijoiden yhdistyksen SÌM:n kanssa. Taiken kulttuurisen moninaisuuden ja liikkuvuuden kehittämisohjelmassa edistetään taiteilijoiden kansainvälistä liikkuvuutta muun muassa residenssiyhteistyöllä.

Lisätietoa ja hakuohjeet: http://www.photonorth.fi/fi/ajankohtaista/2020/taydennyshaku