Taiteilijaeläkkeiden haku siirtyy sähköiseen asiointiin

Ensi vuoden alusta alkavat taiteilijaeläkkeet ovat haettavissa Taikesta 1.-30.9.2020. Hakijoiden tulee kirjautua Taiken asiointipalveluun syyskuun aikana ja täyttää hakulomake siellä.

Taiteilijaeläkehakemus avautuu täytettäväksi sähköisessä asiointipalvelussa 1. syyskuuta. Taiken asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteelle tai henkilökortilla. Verkkoasiointi on sujuvaa, hakemusta voi myös täydentää verkossa.

Valmis hakemus tulee lähettää sähköisesti Taikeen ennen hakuajan päättymistä. Verkkoasiointi sulkeutuu 30.9. klo 16. Hakemus kannattaa lähettää hyvissä ajoin, sillä viimeisenä hakupäivänä asiointi saattaa ruuhkautua.

Vain ajoissa tulleet hakemukset arvioidaan

Sähköisellä asioinnilla pyritään varmistamaan, että hakemukset tulevat perille ajoissa ja ne voidaan ottaa käsittelyyn mukaan. Aikaisempina vuosina taiteilijaeläkettä on voinut hakea vain paperilomakkeella. Viime vuonna taiteilijaeläkettä haki 528 taiteilijaa.

Jos hakijan ei ole mahdollista hakea taiteilijaeläkettä Taiken asiointipalvelussa, niin asiakaspalvelusta voi hakuaikana tilata paperilomakkeen, joka toimitetaan hakijalle sähköpostitse tai postitse.

Taiteilijaeläkkeistä päätetään helmikuun loppuun mennessä, ja hakijat saavat ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen tiedon heti, kun päätös on luettavissa asiointipalvelussa. Eläkkeet maksetaan takautuvasti 1.1.2021 alkaen. 

Hakuilmoitus on julkaistu Taiken verkkosivuilla www.taike.fi/fi/apurahat-ja-avustukset.

Lisätietoja: asiakaspalvelu@taike.fi tai p. 0295 330 700.