Etäresidenssi törmäytti pelitaiteen, runouden ja sarjakuvan - ensimmäinen teos on julkaistu

Kuvakaappaus teoksesta Platonista yskintää

Etäresidenssissä syntynyt Platonista yskintää -teos yhdistää runo- ja digitaidetta.

V.S. Luoma-ahon ja Simo Santavirran teos Platonista yskintää rakentuu runojen ja niistä syntyneiden visuaalien ympärille. Teos on joukko matkoja alitajunnassa ja maailmankaikkeudessa, todellisuudessa, jossa mennyt vaikuttaa tulevaan, mutta ei määrittele sitä.

Taiteen edistämiskeskus käynnisti 18.5.2020 kuukauden mittaisen kokeilun, jossa kaksi taiteilijatyöparia työskenteli yhdessä etäyhteyksiä hyödyntäen. Runous ja sarjakuvataide saivat pareikseen pelitaiteen. Tavoitteena oli tehdä kaikille avoin peli. 

Työn etenemistä seurattiin Nokturno.fi-sivustolla ja Taiken Instagram-tarinoissa

Kuukauden kestäneessä etäresidenssissä toiveena oli virkistää taiteilijoiden luovuutta ja oppia toisten prosesseista ja ajatuksista. Etäresidenssin tarkoituksena oli tutkia, opetella ja kokeilla, miten taiteiden välinen vuoropuhelu onnistuu rajoitettujen tapaamisten ja etätyön aikana.

Aikataulu oli tiukka ja työskentely intensiivistä. Osallistujat purkivat tuntojaan residenssipäiväkirjaan  ja jakoivat tunnelmiaan Taiken Instagram-tarinoissa.

Residenssiin osallistuivat taitelijat Sanna Väätänen, Tuomas Tiainen, Simo Santavirta ja V.S. Luoma-aho. Projektissa mukana olivat Taiken läänintaiteilijat Anna Elina Isoaro, Ville Pirinen ja Jaakko Kemppainen.

Etäresidenssin toinen, pelitaidetta ja sarjakuvaa yhdistävä teos julkaistaan syksyllä.

Tutustu myös

Pelitaide, runous ja sarjakuva kohtaavat etäresidenssissä (uutinen 13.5.2020)