Julkinen ja henkilökohtainen taide puhuttaa asuntomessuilla ja Espan lavalla

Pekka Jylhän Auringonsilta asuntomessualueen Rykmentinpuistossa. Kuva Minna Toivonen.

Mitä taide voi tuoda kaupunkilaisten arkeen? Miten taidetta kannattaa hankkia omaan kotiin? Entä kenen ääni julkisessa tilassa saa kuulua? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan ensi viikolla, kun Taiteen edistämiskeskus valtaa hetkeksi areenan Tuusulan asuntomessuilla ja Helsinki puhuu -keskustelutapahtumassa Espan lavalla.

Tiistaina 25.8. klo 15–17 Tuusulassa kuullaan pohdintoja taiteesta osana ihmisten arkiympäristöä, pihaa ja kotia. Kuvanveistäjä Vesa-Pekka Rannikon ja Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan jäsen Kaarle Rannan kanssa pureudutaan siihen, miten taide on mukana asuinalueita rakennettaessa ja millaista on tehdä taidetta kaupunkilaisten elämän keskelle. Kuvataiteilija Anna Tuorin ja galleristi, kuraattori Antonia Hambergin kanssa puolestaan keskustellaan taiteen hankkimisesta omaan kotiin ja taiteen merkityksestä kodin tunnelman luojana. 

Keskiviikkona 26.8. Espan lava täyttyy Helsinki puhuu -keskustelutapahtumasta. Kello 11–12 Taiteen edistämiskeskuksen vieraina lavalla ovat taiteilija ja julkisen tilan tutkija Denise Ziegler sekä ANTI - Contemporary Art Festivalin taiteellinen johtaja Johanna Tuukkanen. Luvassa on pohdintaa julkisen tilan taiteesta ja siihen linkittyvästä vallankäytöstä ja sananvapaudesta. Keskustellaan myös siitä, millaisia ristiriitoja taide voi herättää, kun rinnakkain ovat julkinen tila ja henkilökohtainen kokemus. 

Haastattelijana toimii molemmissa tapahtumissa Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija Henri Terho. Asuntomessut on maksullinen tapahtuma, Helsinki puhuu maksuton. 

Tervetuloa kuuntelemaan!

Lisätietoja:

Mari Kemppinen
taideasiantuntija
mari.kemppinen_at_taike.fi
Julkisen taiteen asiantuntijapalvelut
Taiteen edistämiskeskus