Petri Hänninen ja Sanni Pyhänniska valittu Tampereen Tarinatehtaan taiteilijoiksi

Sanni Pyhänniska ja Petri Hänninen

Sanni Pyhänniska ja Petri Hänninen työskentelevät Tarinatehtaassa 7.-27.9.

Tampereen Tarinatehdas avaa syyskuussa ovensa uudenlaisessa muodossa. Sarjakuvan ja kirjallisuuden pop up -tila on Finlaysonin juhlavuonna elävä galleria, jonne kirjailija, käsikirjoittaja Petri Hänninen ja kuvittaja Sanni Pyhänniska toteuttavat yhteisen teoksen. Yleisö voi tutustua työskentelyyn Finlaysonin Terde-tilassa 7.-27.9.

Petri Hänninen on käsikirjoittanut lukuisia sarjakuvia ja julkaissut lasten- ja nuortenkirjoja. Hänellä on kokemusta myös lyhytelokuvien, pelien ja muiden multimediatöiden käsikirjoittamisesta. Tamperelainen Hänninen tutustui Finlaysonin puuvillatehtaan historiaan käsikirjoittaessaan Museokeskus Vapriikin näyttelyvideoita, ja Tarinatehtaalla työskentelyssä häntä kiinnostaakin erityisesti historiasta ammennettujen ainesten törmäyttäminen tulevaisuusvisioihin.

Sanni Pyhänniska on vastavalmistunut kuvittaja, joka on suuntautunut töissään kolmiulotteiseen tilaan ja virtuaalisia mahdollisuuksia hyödyntävään kuvitustaiteeseen. Pyhänniska on työskennellyt aiemmin Tate Galleryn monitaiteellisessa Tate Collective -ryhmässä ja ollut mukana tekemässä kuvaa, ääntä ja animaatiota yhdistävää The Promise -nettisarjakuvaa. Pyhänniska saapuu työskentelemään Finlaysonille Helsingistä ja tuo näin Tarinatehtaan projektiin paikallisen taiteilijan rinnalle tuoretta katsetta entuudestaan itselleen vieraampaan ympäristöön.

Tarinatehtaalle etsittiin taiteilijoita avoimella haulla. Hakemuksia tuli kaikkiaan 15. Taiteilijavalinnan teki raati, johon kuuluivat kirjailija Niina Hakalahti, kuvataiteilija Aino Louhi sekä Varman kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki. Raati painotti valinnassa taiteilijoiden vahvoja aiempia näyttöjä sekä monitaiteellista otetta ja kiinnostusta rohkeisiin kokeiluihin. Teos rakentuu Finlaysonin Terde-tilaan 7.-27.9. Yleisöllä on mahdollista tutustua työskentelyyn.

Tampereen Tarinatehdas on kirjallisuuden läänintaiteilija Anna Elina Isoaron ja sarjakuvataiteen läänintaiteilija Ville Pirisen koordinoima monivuotinen projekti, jossa nostetaan kirjallisuuden ja sarjakuvataiteen näkyvyyttä Pirkanmaalla ja etsitään taiteen tekemiselle uusia, taiteilijoiden keskinäistä yhteistyötä sekä taiteilijoiden ja yleisön kohtaamista tukevia tiloja. Vuosina 2018 ja 2019 Tarinatehdas toteutui Finlaysonin Rullaamossa. Tarinatehtaan mahdollistavat Taiteen edistämiskeskus ja Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma.