Saippua Saimaan ääreltä voitti Etelä-Savon taidetoimikunnan matkamuistokilpailun

Kilpailun voittanut Madame Muusa –saippua on mikkeliläisen kuvataiteilijan Johanna Lipsasen ja joensuulaisen käsityöläisen Marjo Räsäsen yhteistyötä. Saippua valmistetaan käsin kotimaisesta rypsiöljystä, eteerisistä öljyistä ja saippuaväreistä. Kääreenä on uusiokäärepaperi.

Toiseksi sijoittui Pasi Jalkasen Taputin. ”Taputtimella voi osoittaa suosiota vain yhtä kättä käyttäen. Taputin toimii mainiosti myös kärpäslätkänä ja hyttysien hätistimenä”, kuvailee tekijä tuotettaan.

Kolmanneksi sijoittui Niina Nissisen pannunalusta Palanen. Eri kokonaisuuksiksi kerättävän pannunalusen materiaaleina on eteläsavolainen koivuvaneri ja huopa.

Etelä-Savon taidetoimikunnan järjestämän matkamuistokilpailun tavoitteena oli löytää laadukas, hyvää mieltä tuottava, alle 10 euron hintainen muisto alueelta. Ympäristömyötäisyydellä pyrittiin löytämään vaihtoehtoja olemassa oleville tuotteille ja herättämään ajatuksia vastuullisesta suunnittelusta.

Tuomariston mukaan voittajatyöt erottuivat selvästi 24 ehdotuksen joukosta, ja voittaja valittiin yksimielisesti. Raadin toive on, että palkintorahat käytetään valittujen ehdotusten jatkojalostukseen ja hyvien ideoiden tuotteistamiseen.

Kuvassa Madame Muusa -saippua Saimaan ääreltä. Kuva: Johanna Lipsanen.