Taiteilija-asiantuntijaksi valittiin kirjailija Raimo Pesonen

Raimo Pesonen. Kuva Laura Malmivaara / Siltala.

Taike haki taiteilija-asiantuntijaa vuoden kestävään kokeiluun. Tehtävään valittiin kirjailija-toimittaja Raimo Pesonen.

Raimo Pesonen on toiminut kirjailijana vuodesta 2009 ja julkaissut kuusi romaania, kaksi pamflettia ja kuulunut kolmen tietoteoksen kirjoittajaryhmään. Vapaan toimittajan töitä hän on tehnyt vuodesta 1987 sekä radiossa että printissä. Lisäksi hän on toiminut muun muassa kustannustoimittajana, tiedottajana, levy-yhtiöyrittäjänä sekä työskennellyt media- ja tapahtumatuotannoissa.

Tavoitteena on pilotoida taiteilija-kehittäjän roolia työyhteisössä ja organisaation kehittämisessä. Taiteilija-asiantuntijan työnkuvaan kuuluu 50 % taiteen edistämisen tehtäviä ja 50 % omaa taiteellista työtä. Taiteen edistämisen tehtävät sisältävät journalistista sisällöntuotantoa.

Tehtävään haettiin henkilöä, jolla on sekä kaunokirjallista että journalistista kokemusta. Tehtävää haki 107 henkilöä.

Pesosen ansioksi katsottiin pitkän kaunokirjallisen ja journalistisen uran lisäksi viestintäosaaminen, laaja-alainen kulttuurin ja taiteen kentän tuntemus sekä verkostoituneisuus.

- Taiken tehtäviin kuuluu taiteilijoiden työllistymisen edistäminen. Meillä on käynnissä ohjelma, jossa lisätään työskentelymahdollisuuksia eri työelämän sektoreille. Haluamme itse näyttää mallia ja kerätä kokemusta siitä, mitä työajan jakautuminen oman taiteellisen työn ja viraston työn välillä voi tarkoittaa organisaatiolle ja toisaalta taiteilijalle itselleen, sanoo Taiken johtaja Paula Tuovinen.

Raimo Pesonen aloittaa työssään 15.10. Tehtävä sijoittuu Taikessa viestintäpalveluihin.