Kuvataiteilija Kaija-Leena Hänninen sai Etelä-Savon taidepalkinnon | Tiedote

Kuvassa palkinnon saaja Kaija-Leena Hänninen kukkakimppu kädessään.

Kuvataiteilija Kaija-Leena Hänninen sai Etelä-Savon taidepalkinnon 12.11.2020.

Etelä-Savon taidetoimikunta palkitsi kuvataiteilija Kaija-Leena Hännisen elämäntyöstä taiteilijana viidellä vuosikymmenellä. Vuoden 2020 taidepalkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Kuvataiteilija Kaija-Leena Hännisellä (s. 1941) on takanaan pitkä, aktiivinen ura akvarellitaiteen ammattilaisena, sen lisäksi, että hän on toiminut kuvataiteen primus motorina Savonlinnan seudulla vuosikymmenten ajan. Ensimmäiset näyttelynsä Hänninen piti 1970-luvun alussa. Viidellä vuosikymmenellä yksityis- sekä yhteisnäyttelyitä on kertynyt kolminumeroinen luku.

Oman taiteellisen työnsä ohella Kaija-Leena Hänninen on kurssittanut uusia akvarellitaiteen sukupolvia sekä kannustanut monia nuoria taiteilijoita. Hänninen tunnetaan helposti lähestyttävänä ja kaikkien kanssa toimeentulevana taiteilijayhteisön jäsenenä. Hän on kuin kotonaan myös eri taiteenalojen välisissä projekteissa.

Pitkän uransa aikana Kaija-Leena Hänninen on ollut aktiivisesti mukana monissa luottamustehtävissä niin kuvataideyhdistyksissä ja läänin taidetoimikunnassa kuin kunnallisissa toimielimissä. Hän toimi myös Rantasalmen Akvarellikesän sieluna.

Lisätietoja:
Hanna Susitaival, vt. suunnittelupäällikkö, hanna.susitaival@taike.fi, 0295 330 910.