Kulttuurihyvinvoinnin käsikirja on julkaistu

Kirjan kansikuva

Taidetta! Kulttuurihyvinvoinnin käsikirja on ensimmäinen suomenkielinen käsikirja kulttuurihyvinvoinnista. Käytännönläheinen tietopaketti auttaa niin taiteilijoita, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia kuin päättäjiäkin onnistumaan kulttuurihyvinvointityössä. Kirja toimii myös oivallisena oppikirjana aiheeseen.

Kirjan pohjana on tutkimus- ja kokemustieto taiteen käytöstä osana sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä. Kirjan kirjoittajilla Pia Hounilla, Isto Turpeisella ja Johanna Vuolastolla on pitkä kokemus kulttuurihyvinvoinnin eri sektoreilla taiteilijoina, tutkijoina, kehittäjinä, rahoittajan edustajina ja kokijoina.

Käsikirjaan on koottu Taiken kehittämisohjelman tuloksia, viime vuosien vankkaa tutkimustietoa, käytännön vinkkejä taide- ja kulttuuritoiminnasta kentältä sekä tulevaisuuteen kurottautuvia näkökulmia. Kirjoittajat suosittelevat asiantuntijuuteensa ja kokemukseensa nojaten toimenpiteitä ja toimintamalleja. 

Kirjan tietolaatikoista löytyy tietoa laeista, suosituksista ja asiakirjoista sekä toimintavinkkejä taidetoiminnan toteuttamiseksi. Lisäksi kirjassa on puhekuplia, joissa kirjoittajien henkilökohtaiset ajatukset pysäyttävät pohdiskelemaan aihepiiriä rajatummasta näkökulmasta.

Lataa kulttuurihyvinvoinnin käsikirja ilmaiseksi käyttöösi, pdf, 10 MB

Tilaa kirja painettuna Bookyn kautta hintaan 37,70

Lisätiedot

Johanna Vuolasto, erityisasiantuntija, kulttuurihyvinvoinnin asiantuntijapalvelut, Taiteen edistämiskeskus, johanna.vuolasto@taike.fi, puh. 0295 330 870