Luovat aamunavaukset -pilotti tuo taidetta valtionhallinnon työyhteisöihin

Etätyö on käynyt monissa työyhteisöissä raskaaksi ja yhteisen fyysisen läsnäolon puute on vähentänyt työpäivässä koettua yhteisöllisyyttä. Tähän tarpeeseen Taiteen edistämiskeskus kehittää ja kokeilee Luovat aamunavaukset -palvelutarjotinta, jossa taiteilijan osaamisen kautta työpäivä voi käynnistyä iloa ja voimavaroja vahvistavalla tavalla.

Luovat aamunavaukset ovat verkon välityksellä tapahtuvia, taiteilijalähtöisiä pieniä yksittäisiä työpajoja. Palvelutarjotin koostuu viiden taiteilijan erilaisista työpajakonsepteista, joista asiakasorganisaation tilaaja valitsee omalle työyhteisölleen sopivimmat.

Helmikuussa kootaan palvelutarjottimen toteuttajat,ja toteutuksia pilotoidaan kevään aikana kolmessa eri valtionhallinnon työyhteisössä. Saatujen kokemusten pohjalta kehitetään konseptia eteenpäin ja arvioidaan sen toteutumismahdollisuuksia myös tulevaisuudessa. Projektin ideana on matalalla kynnyksellä mahdollistaa yhteistyötä taiteilijoiden ja valtionhallinnon organisaatioiden välillä ja näin tehdä taiteella kehittämistä tutuksi valtion erilaisissa työyhteisöissä.  

Hae mukaan toteuttajaksi 18.2. mennessä, lisätietoja pdf-tiedostossa.  

Palvelutarjottimen kokoaa ja siitä vastaa Taiken Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelma. 

Lisätietoja: Läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi, krista.petajajarvi@taike.fi