Uudistunut verkkosivusto esittelee julkisen taiteen hankkeita ja hyviä käytäntöjä | Uutinen

Sinisellä aaltoilevella pinnalla vaaleanpunainen putki.

Kuvassa osa Inka Bellin teoksesta Kulmalla. Teos on vuodelta 2019. Kuvaaja: Paavo Lehtonen

Julkisen taiteen hankkeita ja käytäntöjä esittelevä Prosenttiperiaate-verkkosivusto on uudistunut julkinentaide.fi-sivustoksi.

Julkisen taiteen suosio kasvaa Suomessa. Sen myötä kehittyvät myös tavat hankkia ja rahoittaa taidetta. Julkinentaide.fi-sivusto tarjoaa ajankohtaista tietoa julkisen taiteen hankkeista ja toteuttamisen tavoista

  • taiteilijoille
  • taiteen tilaajille
  • rakennuttajille sekä
  • muille julkisen taiteen kentällä toimiville ammattilaisille.

Uudella sivustolla esitellään julkisia taidehankkeita eri puolilta Suomea ja tavataan julkisen taiteen kentällä toimivia ammattilaisia.

Sivustolle on koottu kattavat oppaat taiteen tilaamisen hyvistä käytännöistä ja taidehankintaprosesseista sekä kattavasti hyödyllisiä aineistoja vapaaseen käyttöön. Jatkossa sivustolla julkaistaan myös blogia, johon kirjoittavat sivuston ylläpitäjäorganisaatioiden lisäksi vaihtuvat julkisen taiteen toimijat.

Sivustolla ilmestyvä julkisen taiteen kalenteri kokoaa yhteen käynnissä olevat taidekilpailut ja taiteilijahaut sekä julkiseen taiteeseen liittyvät keskustelutilaisuudet, koulutukset ja muut tapahtumat.

Myös prosenttiperiaatteen uutiskirje uudistuu kevään aikana julkisen taiteen uutiskirjeeksi. Uutiskirjeen voi tilata osoitteesta julkinentaide.fi.

Sivustoa ylläpitää Suomen Taiteilijaseura yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen, Ornamon, Suomen Kuvanveistäjäliiton, Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen, Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn ja Arkkitehtitoimistojen liiton kanssa.

www.julkinentaide.fi