Uusi tukipaketti taiteelle ja kulttuurille | Uutinen

Valtioneuvosto on eilen tiedottanut uudesta suuresta tukipaketista taiteelle ja kulttuurille. Paketista suunnataan kulttuuriin ja taiteeseen 127,36 miljoonaa euroa.

Noin puolet, 64,8 miljoonaa euroa, kohdennettaisiin alan ammattilaisille apurahoina sekä toiminimille ja yksinyrittäjille avustuksina. Tuet jakaisi Taike. Lisätalousarvioesitys annetaan eduskunnalle 29. huhtikuuta. Haun aikataulu on vielä epäselvä. Taike tiedottaa asiasta heti kun se on mahdollista.

Pakettiin kuuluu myös työ- ja elinkeinoministeriön tapahtumatakuu, joka on 85 miljoonan euroa.

Paketilla tuetaan kulttuurin, taiteen ja tapahtuma-alan elpymistä pandemiasta. Tavoitteena on tukea sisällöntekijöitä ja samalla luoda edellytyksiä järjestäjille, jotta alalle syntyy työtä ja ihmisille mahdollisuuksia osallistua tapahtumiin, kun yhteiskunta avautuu. 

Tukipaketissa huomioidaan erityisesti alan moninaisuus ja työnteon erilaiset muodot, kuten keikkatyöläiset, itsensä työllistäjät, yksinyrittäjät, freelancerit ja toiminimellä toimivat. 

– Luovien alojen ekosysteemin moninaiset toimijat ovat olleet pitkään ilman riittävää tukea. Tämä uusi paketti tuo varmasti monille helpotusta, kiittää Taiken johtaja Paula Tuovinen.

– Toivon, että tukipaketti antaa toimijoille mahdollisuuden keskittyä toiminnan uudelleen käynnistämiseen, ja uudistumiseenkin, mikä on kriisin jälkeen välttämätöntä ja positiivinen asia, Tuovinen jatkaa.

Lisätietoja: 
Valtioneuvoston kanslian tiedote: Hallitus linjasi tukipaketista kulttuuriin, taiteeseen, liikuntaan ja tapahtuma-alalle

Opetus ja kulttuuriministeriön tiedot: Ministeri Saarikko: Tuki kulttuuri- ja liikunta-alan ammattilaisille edistää Suomen toipumista