Taiteen ammattilaisten yhteistyö jatkuu romani- ja saamelaiskulttuurin foorumissa Inarissa | Tiedote

Saamelais- ja romanitaiteilijoiden yhteinen Gula mu – Hunnela maan II -kulttuurifoorumi järjestetään toistamiseen Inarissa 13.–14.10.2021 saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa.

Vuoropuheluun ja taiteilijoiden väliseen dialogiin on kutsuttu 12 saamelais- ja romanitaiteilijaa tai kulttuurin ammattilaista eri puolilta Suomea. He käsittelevät yhteistyön ja taiteilijuuden teemoja sekä visioivat tulevaisuuden romani- ja saamelaiskulttuurin avauksia. Foorumin nimi on pohjoissaamea ja romanikieltä ja tarkoittaa suomeksi ”kuule minua”.

Kulttuurifoorumin lopuksi järjestetään yleisölle ja medialle avoin paneelikeskustelu Sajoksen Solju-salissa torstaina 14.10.2021 klo 15:00. Tilaisuudessa avataan foorumin antia ja osallistujien kokemuksia sekä esiin nousseita aiheita.

Noudatamme turvavälejä ja käytämme kasvomaskeja, joita on saatavilla myös paikan päällä. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Gula mu – Hunnela maan II -foorumin pääjärjestäjä on Taiteen edistämiskeskus (Taike), ja se järjestetään yhteistyössä Saamelaiskäräjien sekä romanikulttuurikeskus Tseeruno ry:n kanssa. Järjestäjätahojen edustajina foorumia luotsaavat läänintaiteilijat Auri Ahola ja Milja Guttorm Taikesta sekä muusikko Mertsi Lindgren Tseeruno ry:stä. Saamelaiskäräjiä foorumissa edustaa vs. kulttuurisihteeri Aslak Uula Länsman.

Ensimmäinen Gula mu – Hunnela maan -foorumi järjestettiin Inarissa marraskuussa 2020.

Lisätiedot:

Auri Ahola, läänintaiteilija (saamelaiskulttuuri), 0295 330 854

Milja Guttorm, läänintaiteilija (kaupunkisaamelaiskulttuuri), 0295 330 865

Mertsi Lindgren, Romanikulttuurikeskus Tseeruno ry, 050 310 9182