Jenni Haukio jakaa tämän vuoden taiteen valtionpalkinnot | Tiedote

Vuoden 2021 Taiteen edistämiskeskuksen jakamat valtionpalkinnot julkistetaan 17.11.2021 järjestettävässä tilaisuudessa. Palkintoja jaetaan 13 ja ne tulee jakamaan tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Rouva Jenni Haukio jakaa taiteen valtionpalkinnot nyt ensimmäistä kertaa. ” Valtionpalkinnot lukeutuvat taidekenttämme arvostetuimpiin tunnustuksiin. Osallistuminen niiden jakamiseen on minulle ilo ja kunnia erityisesti tänä vuonna, kun taiteen ja kulttuurin toimijoilla on takanaan koko alaa raskaasti kuormittanut pandemia-aika,” toteaa Haukio.

Taiteen edistämiskeskuksen taidetoimikunnat päättävät oman alansa palkinnoista. Valtion taidetoimikunnat ovat arkkitehtuuri- ja muotoilutoimikunta, audiovisuaalisten taiteiden toimikunta, esittävien taiteiden toimikunta, kirjallisuustoimikunta, musiikkitoimikunta, visuaalisten taiteiden toimikunta ja taiteen moninaisuuden toimikunta. Toimikunnan jäsenet ovat taiteenalan tekijöitä, joten palkinnot ovat kunnianosoitus taiteenkentän sisältä.

Edellä mainittujen palkintojen lisäksi jaetaan lastenkulttuurin valtionpalkinto, josta päättää Taiteen edistämiskeskus alueellisten- ja valtion taidetoimikuntien ehdotuksista.

Lisätiedot

Erityisasiantuntija Sari Ilmola
p. 0295 330 830
sari.ilmola@taike.fi