Hämeen taidepalkinto 2021 Lahden Taidegraafikot ry:lle | Tiedote

Kolme miestä purkaa litoprässiä.

Kuvassa Markku Alhonen, Jouni Salonen ja Pekka Syrjälä. Kuvaaja: Tiina Salmi.

Hämeen taidetoimikunta palkitsi 40-vuotisjuhlavuottaan viettävän Lahden Taidegraafikot ry:n. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Palkinnolla Hämeen taidetoimikunta halusi tuoda esiin yhdistyksen yhteisöllistä työtä Hämeen kuvataide-elämän kehittämisessä sekä yhdistyksen merkitystä suomalaisen taidegrafiikan kentällä.

Taidetoimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Lahden Taidegraafikot ry täyttää tämä vuonna 40 vuotta. Yhdistyksen jäsenet ovat aktiivisia ammattitaiteilijoita, jotka järjestävät laadukkaita näyttelyitä. Taidegrafiikan tekniset mahdollisuudet ovat nähtävissä jäsenten grafiikanteosten monipuolisuudessa.

Grafiikan tekemisessä tarvitaan sellaista välineistöä ja laitteita, joita taiteilijan on usein mahdoton hankkia omalle työhuoneelleen. Lahden Taidegraafikoiden yhteistyötila Paja tarjoaa jäsenilleen erinomaisen työskentelytilan. Pajaa hyödynnetään myös koulutuksessa. Lahden Taidegraafikoilla on ollut lisäksi kansainvälistä toimintaa muun muassa Miniprin Finland -triennaalin kautta.

Vireänä yhdistyksenä Lahden Taidegraafikot on rikastuttanut kuvataiteen kenttää kokoaan enemmän.

Hämeen taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja: Tuulikki Koskinen, erityisasiantuntija, tuulikki.koskinen@taike.fi, 0295 330 728.