Performanssibussi kiertää Varsinais-Suomea 1. syyskuuta

Performanssi on the Road on lauantaina 1.9.2012 järjestettävä ainutlaatuinen bussimatka performanssien parissa. Performanssi on the Road -tapahtumassa yleisö ja esiintyjät viettävät päivän kokien performansseja niin bussimatkan aikana kuin eri esiintymispaikoissa luonnossa, sorakuopalla, torilla, tenniskentällä, tehtaan porteilla ja joen rannalla. Bussi kiertää reitin Turku-Piikkiö-Sauvo-Kemiö-Mathildedal-Salo-Turku.

Matka alkaa aamulla klo 10 Turusta ja etenee sieltä Piikkiöön, Sauvoon, Kemiöön, Mathidedaliin, Saloon ja Paimioon, josta bussi palaa illalla klo 21 takaisin Turkuun. Matkaa on yhteensä noin 200 kilometriä. Performanssi on the Road muodostaa kokonaisvaltaisen päivän mittaisen taidekokemuksen, jossa bussiemännän johdolla tapahtuva matka esityskohteisiin ja kohteissa tapahtuvat esitykset sekä yhteiset ruokailut ja kahvitauot sisältyvät ohjelmaan.

Matkan aikana nähdään ja koetaan yhteensä kuusi teosta. Kierroksemme alkaa Piikkiön Linnavuoresta, missä kävelyreitin muodossa koetaan Simo ja Tuike Alitalon tuuleen ja ääneen perustuva teos. Piikkiöstä siirrymme Sauvoon hiekkakuopalle, missä esiintyy Suvi Suvereeni ja sieltä Kemiön keskustaan katsomaan Rea-Liina Brunoun ja Heidi Wikarin ympäristön ääniin reagoivaa liikkeellistä teosta. Tämän jälkeen matkamme jatkuu Mathildedalin repsahtaneille tenniskentille katsomaan Antti-Juhani Mannisen performanssia, jonka jälkeen pysähdymme Saloon kahden esityksen ajaksi. Antti Laitinen soutaa palmusaartaan pitkin Saloa halkovaa Uskelanjokea ja  Eero Yli-Vakkuri käsittelee Nokian tehtaan porteilla matkapuhelin- ja maatalousteollisuuden nykytilaa ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Salosta siirrymme Paimioon viettämään loppupiknikkiä ja sen jälkeen palaamme takaisin Turkuun.

Tapahtuman järjestää Varsinais-Suomen taidetoimikunta.

Liput 15 € / 20 €. Hintaan sisältyy kahvit sekä päätöspiknik.

Paikkoja rajoitetusti. Muutokset mahdollisia. Matka on maksettava varauksen yhteydessä.

Varaukset numerosta 0295 330902 tai sähköpostilla leena.kela@minedu.fi

Leena Kela, performanssin läänintaiteilija, Varsinais-Suomen taidetoimikunta

Tapahtuma löytyy myös facebookista.