Taikalamppuseminaari Inarin Sajoksessa 18.9.2012

Taikalamppuseminaari Inarin Sajoksessa 18.9.2012, klo 9.00–15.00 ”Pikku säpikkäät – Uhca bittut” – Näkökulmia mediaan

Seminaarin kohderyhmänä ovat taidekasvattajat, opettajat, kerhotoiminnan ohjaajat, opiskelijat sekä kaikki aiheesta kiinnostuneet. Tule kuulemaan lasten ja nuorten taidekasvatuksen uusimmat puheenaiheet. Kuulet innostavia asiantuntijoiden puheenvuoroja, opit uusia taidekasvatusmenetelmiä ja voit osallistua työpajoihin.

Tervetuloa vaikuttamaan myös taidekasvatuksen tulevaisuuteen! Seminaarissa toteutetaan työpaja, jossa kerätään aineistoa tulevan lastenkulttuuripoliittisen ohjelman pohjaksi.

Lapsi ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelmaan on kirjattu, että vuosille 2013–2017 laaditaan lastenkulttuuripoliittinen ohjelma, jolla edistetään tasavertaisia mahdollisuuksia kulttuuriosallistumiseen.

Osana ohjelman valmistelua järjestetään syksyllä 2012 eri puolilla maata seminaareja, joissa kerätään aineistoa ohjelman pohjaksi. Seminaarit ovat osa Helsingin Opetusviraston ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteistä Taidekasvatus 2012 -projektia. Seminaareissa kiinnitetään huomiota erityisesti mahdollisuuksiin lisätä kulttuurialan toimijoiden ja koulujen välistä yhteistyötä.

Lapin tilaisuus järjestetään yhteistyössä Lapin taidetoimikunnan ja Lapin lastenkulttuuriverkoston kanssa.

Taidekasvatus -projektin ensimmäinen vaihe toteutettiin Suomen Kuntaliitossa. Projektin päätteeksi julkaistu Eläköön taidekasvatus! - julkaisu on ladattavissa Kuntaliiton verkkosivuilta http://shop.kunnat.net/product_details.php?p=2678

Lataa ohjelma (PDF, 269kt)