Haku avattu uuteen paikallisen arkkitehtuuripolitiikan kehitysryhmään | Uutinen

Violetilla taustalla iso teksti

Uusi paikallinen arkkitehtuuriohjelma? Think tank? Kyläsymposium? Millaisia paikallisia arkkitehtuuripoliittisia toimintamalleja tarvitaan juuri nyt? Mitä voitaisiin kehittää tai kokeilla? Mikä innostaa? Taike julkisti haun uuteen paikallisen arkkitehtuuripolitiikan sparrausryhmään opetus- ja kulttuuriministeriön sekä ympäristöministeriön Apoli Kick-Off -tapahtumassa 23.5.2022.

Taiteen edistämiskeskus etsii ideoita paikallisen arkkitehtuuripolitiikan kehittämiseen. Haku on avoin uusille avauksille ja olevan toiminnan kehittämiselle. Mukaan pyritään valitsemaan erilaisia ideoita ja hankkeita, jotka edustavat laaja-alaisesti paikallisen tai alueellisen arkkitehtuuripolitiikan ja rakennuskulttuurin ajankohtaisia näkökulmia.

Haku on kohdistettu erityisesti paikallisille toimijoille, jotka haluavat edistää laadukasta rakennuskulttuuria omalla alueellaan (esim. kunnat, kaupungit, alueet, paikalliset toimijat, järjestöt, ryhmät, tiimit, kollektiivit).

Kehitysryhmän hankkeille on tarjolla asiantuntijasparrausta, yhteistyötä, valtakunnallisia ja kansainvälisiä verkostoja sekä näkyvyyttä uuden apolityön parissa. Kehitysryhmä tuo osallistujien käyttöön resursseja erityisesti ideoiden ja alkavien hankkeiden kehitysvaiheelle.

Hakuaika on 23.5.-31.8.2022.

Lataa tarkempi hakuilmoitus

Lue lisää Kick-Off -tapahtumasta

Lisätietoja:

Mika Savela
Taideasiantuntija, arkkitehtuuri
mika.savela@taike.fi
p. 0295 330 729