Jos tuolla ylhäällä on joku sekä Perhe jolla on kissa sai kissanpennut –Sarjakuvanäyttelyt

Kampin Kappeli tarjoaa kaksi sarjakuvanäyttelyä Kampin Kappelin edustalle. Jarkko Vehniäisen Jos tuolla ylhäällä on joku –sarjakuvanäyttely, jossa Vehniäinen töistä on esillä Kappelin henkeen sopivia sarjakuvia. Kampin kappeliin tulee myös sarjakuvanäyttely ”Perhe jolla on kissa sai kissanpennut” - Karjalohjan toimintakeskuksen sarjakuvanäyttely. Näyttely siirtyy Sarjakuvakeskuksen Galleria Ruudusta Kampin Kappelille ja muuntautuu ulkoilmanäyttelyksi. Tervetuloa! 7.–9.9.2012 Kampin Kappeli (Kappelin edusta) Simonkatu 7 00100 Helsinki

Jarkko Vehniäisen  näyttelyssä on mukana näyttelyssä on seuraavat sarjakuvat:

Kamala luonto- sarjakuvan juuret ulottuvat jo vuoteen 2002, jolloin ensimmäinen strippi syntyi. Kamala luonto kertoo kahdesta kaveruksesta, Ilveksestä ja Kärpästä, sekä monesta muusta metsän ja läheisten maatilojen eläimistä. Meininki on hieman anarkistista, mutta hyväntuulista. Suurista filosofisista ajatelmista syöksytään silloin tällöin pieruhuumorin ihmeelliseen maailmaan.

Fleim- sarjakuvissa tarkastellaan mitäpä jos-  kysymyksiä kristillisestä vinkkelistä, teemoina ajankohtaiset ilmiöt.

Vehniäisen Apostolin kyydillä ja muissa Raamattu-aiheisissa sarjakuvissa lähestymistapa on hilpeä, mutta tarinat kunnioittavat silti tiukasti alkuperäisten kertomusten henkeä. Sarjojen tyyli on samankaltainen kuin Asterixissa.

Jarkko (JV) Vehniäinen (s.1973) on jyväskyläläinen sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja. Hänen tunnetuimmat sarjakuvansa ovat julkimosarjakuvat, jotka ovat ilmestyneet Suosikissa jo vuodesta 2003 lähtien. Myös Vehniäisen Kamala luonto –sarjakuva alkaa olla tunnettu strippisarjakuva ja ilmestyy nykyisin jo useissa sanomalehdissä..  Vehniäisen muita sarjakuvia ovat muun muassa TalkShow, joka oli kuukauden kotimainen Ilta-Sanomissa sekä Raamattu-sarjakuvahupailut. Jarkko Vehniäinen tekee myös pilakuvia ja karikatyyrejä moniin eri lehtiin (mm. Ilta-sanomat, Keskisuomalainen, Suosikki) sekä levynkansikuvituksia (mm. Vesa-Matti Loirin Skarabee-levy). Vehniäisen sarjakuva-albumeita ovat Mooses ja kumppanit (1996), Kiviä niskaan (2001), Sateet tulevat (2003), Julkimot ja suuret seikkailut (2007), Kamala luonto- pokkari (2010), Apostolinkyydillä (2012) sekä Kamala luonto: Parasta elämässä (2012).

Helsingin Sarjakuvafestivaaleille ilmestyy Kamala luonto - Parasta elämässä -albumi (ZUM TEUFEL). Valmisteilla on myös jatko-osa Apostolin kyydillä -sarjakuvalle. Tämä teos ilmestyy vuonna 2013.

http://www.jarkkovehniainen.fi/

www.zumteufel.fi/

Huom!Perjantaina 7.9.klo 17.00 Jarkko Vehniäisen Kamala luento Helsingin sarjakuvafestivaalien teltan päälavalla. 

 

Perhe jolla on kissa sai kissanpennut -Sarjakuvia Karjalohjan toimintakeskuksesta.

Näyttely esittelee nuoren naisen kuntouttavassa päivätoiminnassa tuottamia sarjakuvia eläin- ja ihmisperheistä.

Muun muassa perheiden Helmitär, Neilikka ja Puolukka elämässä toistuvat dramaattiset käänteet ja herkulliset ateriat. Karjalohjan toimintakeskuksessa työskentelee päivittäin kolmisenkymmentä kehitysvammaista aikuista. Toiminta painottuu käsillä tekemiseen, taiteisiin ja muuhun luovaan toimintaan.

Kampin kappeli sijaitsee Helsingin Narinkkatorin laidalla, ihmisten keskellä. Kappeli on tarkoitettu hiljentymisen ja kohtaamisen paikaksi. Se tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua keskellä Suomen ehkä vilkkainta ympäristöä. Kappelin toiminnasta vastaavat kumppanuusperiaatteella Kirkko Helsingissä ja Helsingin kaupungin sosiaalivirasto. Kappeli on auki ma-pe klo 7-20 ja la-su klo 10-18.

Tapahtuma on osa Helsingin sarjakuvafestivaaleja, jotka järjestetään Lasipalatsin aukiolla 7-9.9.

Tapahtuma on tuotettu yhdessä Uudenmaan taidetoimikunnan kanssa.

http://www.sarjakuvafestivaalit.fi/

www.uudenmaantaidetoimikunta.fi

www.facebook.com/kampinkappeli