Torikortteleiden alue Helsingissä muuttuu 5.-8. syyskuuta tulevaisuuden ostosgalleriaksi

Keskiviikosta lauantaihin Torikortteleissa hullaannutaan työpajoissa, Siivouspäivän Basaarissa. Lauantaina myös myydään ja shoppaillaan kirppistunnelmissa. Siivouspäivän pöydillä ei myydä uusia tavaroita, vaan siellä parannetaan vanhaa ja annetaan tarpeettomalle tavaralle uusi elämä, korostaa Pauliina Seppälä, yksi Siivouspäivän järjestäjistä.

 

 

SIIVOUSPÄIVÄN BASAARI tarjoaa taiteilijoiden, muotoilijoiden ja käsityöläisten tuottamia esteettisesti ja ekologisesti kestäviä elämyksiä sekä mahdollisuuden osallistua kiinnostaviin työpajoihin.

Työpajojen puikoissa on Uudenmaan taidetoimikunnan läänintaiteilija Mari Savio ja ohjelmassa on ainakin tavaroiden tatuointikuvitusta, hyppynaru-, kassi- ja romupainopaja sekä puutyöpajoja. Sielunompelijan vastaanotolla ja avoimessa ompelukahvilassa on paljon lahjoitettuja kierrätyskankaita ommeltavaksi mm. Globe Hopelta, Lapuan Kankureilta ja Nansolta.

- Siivouspäivä tuo Torikortteleihin elämää ja väriä, olemme ilolla kierrätyksen asialla, kertoo Torikortteleiden Peggy Bauer.

SIIVOUSPÄIVÄN INFOPISTE päivystää Kiseleffin talossa, Torikorttelit pop-upissa 1 krs., keskiviikosta perjantaihin (Unioninkatu 27).

LAUANTAINA 8.9. Torikorttelit tarjoaa siivouspäiväläisille 90 myyntipöytää kolmella eri teemalla klo 10-18:
1. Legot ja lelut - myyjinä lapset itse (Goviniuksen sisäpiha, Katariinankatu 1)
2. Kengät ja asusteet (Sofiankatu, Helsinki)
3. Astiat ja koriste-esineet (Kaupungintalon sisäpiha, Katariinankatu/Sofiankatu)

 

TAPAHTUMA-AJAT Siivouspäivän Basaari ja työpajat:
Kiseleffin talossa, Torikorttelit pop-up, Gisellen kahvila sekä Goviniuksen ja Kaupungintalon sisäpihat.
• Ke 5.9. klo 15-19
• To 6.9. klo 15-19
• Pe 7.9. klo 15-21
• La 8.9. klo 10-18 Siivouspäivänä Torikortteleissa myyntipöytiä, hyppynaruhyppelyä, työpajoja ja iloista tunnelmaa.

Siivouspäivän JAZZ-TANSSIT la 8.9. klo 18-22, Goviniuksen sisäpihalla (Katariinankatu 1). Tanssiopetusta, swing jazz -tanssijoita sekä DJ Handsome Han & company. Nappaa päällesi muiden pois siivoamia pikkutakkeja ja mekkoja. Tule kokemaan tanssin lumoa ja vanhan ajan jazz-tunnelmaa Helsingin historiallisissa Torikortteleissa.

Jos haluat tulla myymään Torikortteleihin, merkitse myyntipaikkasi Siivouspäivän nettisivujen kartalle.
• Huom! 90 myyntipaikkaa on ensisijaisesti vain teemojen mukaisille myyntipaikoille. Muut halukkaat myyjät voivat päivystää Katariinankadun Bockin talon puolella (viltti tai oma pöytä tms. mukaan). Ratikkaliikenne huomioitava.
• Pöytiä jaetaan klo 9 lähtien Katariinankadulta.
• Siivouspäivään osallistuvat huolehtivat omista roskista ja kirppiskamat toimitetaan itse kierrätykseen. Siivouspäivän kierrätyspiste löytyy läheltä Torikortteleita – Kauppatorilta.

 

TYÖPAJOJEN TÄRPIT: Pajoissa on pieni kirppishintainen osallistumismaksu, mutta tuotteet saa itselleen.

KE-LA
- Avoin ompelukahvila.
- Charlotte Remmingin Sielunompelimo Kiseleffin talossa Siivouspäivän infotilassa. Erittäin sielukasta menoa kaikille, joilla on sielun ompelun tarvetta. Vaatteiden ja aatteiden korjausta, saat ommella tai olla ompelematta. Tule ihmettelemään mitä voit osata vaikket olisi ikinä osannutkaan, ja vaikka etkä ikinä enää osaisi.
- Tatuoija Kalle Koon ja taiteilija Nora Helsingin PÖLLÖI-työpajassa kangaskassit, tyynyliinat, tossut, pienet puiset tuolit tai vaikka kynnysmatot saavat maalaamalla ja piirtämällä aivan uuden elämän.

KE-PE
- Katriina Rosavaaran riepugraffiteja Kaupungintalon sisäpihalle - osallistu kaupungin kaunistamiseen lumpuilla - ota vanhat t-paidat tai lakanat mukaan.

TO
- Painopajassa painetaan poisheitetyllä tavaralla kangasta ja valmiita tuotteita.
- Hyppynaruhyppelyä ja hyppistyöpaja.

TO-PE
- Puutyöpajoja ja naulauskisaa.

LA
- Ekodesigneri Cecilia Sörensenin nukenvaatteita.
- Pahvispektaakkeli.
- Hyppynaruhyppelyä ja hyppistyöpaja.

 

Lisätietoja: torikorttelit.fi ja siivouspäivä.com
Haastattelupyynnöt: Viivi Lehtonen/Torikorttelit viivi.lehtonen@torikorttelit.fi
Työpajat: Uudenmaan taidetoimikunnan läänintaitelija Mari Savio, 0295 330 804, mari.savio@minedu.fi, savionmari@gmail.com