Salo International Jazzfestival

Salo International Jazzfestival starttaa Salossa lauantaina 20.10.2012

Jazzmusiikin läänintaiteilija Ilkka Rantamäen/Varsinais-Suomen taidetoimikunnan aloitteesta ensimmäistä kertaa 20.10.2012 starttaava Salo International Jazzfestival on saanut ensi-iltaansa tasokkaan esiintyjäjoukon. New Yorkista saapuu Jonathan Kreisberg Quartet, joka on tämän päivän sikäläisen jazzscenen nuoremman polven tasokkaimpia ja yllätyksellisimpiä nimiä. Bändi on usein vieraillut Suomessa ja saanut laajempaakin huomiota.

Kotimaista huippua edustaa turkulainen Johan Ölander Quartet, joka on keväällä 2012 julkaissut uuden Tongue Twister-levyn. Levyllä vierailee myös Jonathan Kreisberg Quartetin saksofonisti Will Vinson ja hän soittaa Ölanderin bändin kanssa myös illan konsertissa. Salolaista jazzlaatua edustaa jazzpianisti Toni Mäkinen & Halicco’s Prism yhtyeineen. Illan päättää 60-luvun brittibluesia esittävä Ilkka Rantamäki & The Bluesbrokers.

Salo International Jazzfestival toteutetaan yhteistyössä Varsinais-Suomen taidetoimikunnan,Salon kaupungin ja lukuisten yrityssponsoreiden kanssa.

Jazzfestivaalin ohjelma ja esiintyjät (pdf)