NowHere Finland 2012 on monipuolinen katsaus ympäristömyötäiseen muotoiluun

NowHere Finland 2012. Tenka Issakainen, Rovaniemi, Kukka-aiheinen ryijy, 2011, materiaaleina luonnonkuidut, tekokuidut, löydetyt esineet. Kuva: Suomen käsityön museo / Mikko Auerniitty.

NowHere Finland 2012 -näyttely keskittyy ajankohtaiseen teemaan, ympäristömyötäiseen muotoiluun. Tuotteet pyritään suunnittelemaan kuormittamatta ympäristöä. Suunnittelussa huomioidaan tuotteen koko elinkaari aina raaka-aineiden valmistuksesta tuotteen hävittämiseen asti. Näyttely on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa. Näyttely on esillä Lahden Sibeliustalon Puusepän Verstaalla 4. - 22. syyskuuta.

Sanomalehden painopellistä tehty valaisin, luonnonturkiksesta valmistettu huivi, ekologiset ruumisarkut, löytöesineistä valmistetut korut, kampusjopo – tätä ja paljon muuta on esillä Sibeliustalon Puusepän Verstaalla. Näyttelyssä on esillä teeman mukaisia teoksia ja tekoja yhteensä 47 tekijältä.

NowHere Finland 2012 –muotoilunäyttelyn järjestävät yhteistyössä kaikki 13 alueellista taidetoimikuntaa, Taiteen keskustoimikunta ja Suomen käsityön museo. Valtakunnallisen näyttelyn juryttivät kansainvälisesti tunnettu muotoilija Harri Koskinen, Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun tekstiilitaiteen professori Pirjo Kääriäinen, ympäristötaiteen parissa monipuolisesti työskennellyt graafinen suunnittelija Timo Berry sekä muotoilun läänintaiteilija Paula Susitaival Hämeen taidetoimikunnasta.

Näyttelyn graafisesta ilmeestä ja suunnittelusta vastaa muotoilija Jonas Hakaniemi. Ympäristömyötäisyys on huomioitu myös näyttelyrakenteissa, jotka on valmistettu kierrätettävästä pahvilevystä. Näyttelyyn liittyy Vihreän sävyjä –lehti, joka esittelee näyttelyn teokset ja teot, alan käsitteitä ja tietoa ympäristömyötäisestä muotoilusta. Näyttely on julkaistu myös verkkonäyttelynä.

NowHere Finland on alueellisten taidetoimikuntien yhteinen muotoilunäyttely, jonka tarkoituksena on nostaa esiin suomalaista muotoilua ja tuoda sitä näkyväksi myös maakunnissa. Ensimmäinen NowHere Finland –muotoilunäyttely järjestettiin Seinäjoella 2010.

Näyttelyn verkkosivut ja verkkonäyttely

 Lehdistökuvia


NowHere Finland 2012 – ympäristömyötäisen muotoilun näyttely
Lahden Sibeliustalo, Puusepän Verstas 4.-22.9.2012.

Näyttely avoinna ma-pe klo 10-17 ja  la klo 12-18
lisäksi pidennetty aukioloaika klo 20:een asti 6.9., 7.9, 13.9., 20.9. sekä 21.9.
Avoinna myös sunnuntaina 9.9. klo 10-13.


Tiedustelut ja kuvapyynnöt:
Paula Susitaival
Muotoilun läänintaiteilija, Hämeen taidetoimikunta
p. 02953 30895
paula.susitaival@minedu.fi