Maa ilmassa -klubisarjassa nautitaan sävykkäästä maailmanmusiikista

Helsingin kulttuurikeskuksen ja Uudenmaan taidetoimikunnan yhteistyössä tuottaman klubisarjan jokainen ilta tuo yleisön ulottuville vahvan musiikkielämyksen maailman eri laidoilta. Sarjan aloittaa energisen tansanialaistaustaisen perheyhtyeen The Mpondasin konsertti 22.9. klo 19 Vuotalossa. Toisen illan tähtenä perjantaina 5.10. Stoassa on Algeriassa ja Ranskassa huomattavaa suosiota saavuttanut Ali Amran. Syksyn viimeisessä Maa ilmassa -klubissa perjantaina 30.11. Vuotalossa lavalle nousee Ethnopolis, jossa kahden ensimmäisen illan johtohahmot kohtaavat uudessa kokoonpanossa.

The Mpondas -yhtyeen johtohahmo on muusikko, tanssija ja koreografi Menard Mponda, joka on edistänyt toiminnallaan aktiivisesti afrikkalaisen musiikin tuntemusta ja arvostusta mm. jo perinteikkään Fest Afrika –festivaalin tuottajana. The Mpondas-yhtyeen melodisten ngoma-rumpujen ja perkussioiden rytmi yhdistettynä moniääniseen lauluun luo hengästyttävän, taianomaisen musiikkielämyksen. Menard ja Catherine Mpondan sävykkäät äänet taipuvat yllättäviin laulutapoihin ja tunneilmaisuihin. Mpondasin taiteilijavanhemmat opettivat lapsilleen Tansanian eri alueiden lauluja. Suurin osa yhtyeen lauluista on peräisin Ngoni-heimosta. Menard Mponda on Bagamoyo Art Collegesta Tansaniasta alun perin valmistunut muusikko ja tanssija. Hän toimii jo perinteeksi muodostuneen tamperelaisen FestAfrika -festivaalin tuottajana sekä tanssin ja musiikin opettajana kursseilla ja tapahtumissa.

Ali Amran on kolme soololevyä julkaissut, Kabyliassa syntynyt etnomusiikin uudistaja, joka sekoittaa eri tyylilajeja berberimusiikin juurevaan ytimeen ihmisyyden ytimestä kumpuavan soinnin herkkyyttä kadottamatta. Stoan konserttiin Ali Amran on koonnut yhtyeensä Suomessa asuvista muusikoista.

Ethnopoliksen musiikkia voi luonnehtia urbaaniksi etnofuusiomusiikiksi, jossa soivat jäsentensä taustojen mukaisesti viiden maanosan vaikutteet. Solisteina Ali Amran sekä Cinta Hermo, yhtyeessä Marouf Majidi, Nathan Riki Thomson, Marcelino P.B ja Menard Mponda. Bändin jäsenet ovat kohdanneet toisensa Helsingissä.

Liput alk. 10/8 €

Lipunmyynti: (09) 310 12000, stoa.lipunmyynti@hel.fi, vuotalo.lipunmyynti@hel.fi ja Lippupalvelu

Tapahtumat ovat klubi-iltoja, joissa on A-oikeudet.

Ovet avataan klo 18.30, kesto n. 90 min, sis. väliajan.

Järj. Helsingin kulttuurikeskus ja Uudenmaan taidetoimikunta

Stoa, Turunlinnantie 1, Itäkeskus, 00900 Helsinki, stoa.fi
Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Vuosaari, 00980 Helsinki, vuotalo.fi

Lisätiedot: tiedottaja Minna Roine, minna.roine@hel.fi tai p. (09) 310 88802

Kuvat: http://pressi.kulttuuri.hel.fi/?cart=660-cljkciddfk&l=FI