Pirkanmaalla lastenkulttuurifoorumi 8.10.

OKM on laatimassa vuosille 2013-17 uutta lastenkulttuuripoliittista ohjelmaa, jolla edistetään tasavertaisia mahdollisuuksia kulttuuriosallistumiseen. Osana ohjelman valmistelua järjestetään eri puolilla maata seminaareja, joissa kerätään aineistoa ohjelman pohjaksi. Seminaareissa kiinnitetään erityisesti huomiota mahdollisuuksiin lisätä kulttuurialan toimijoiden ja koulujen välistä yhteistyötä. Pirkanmaalla yhteistyöseminaari järjestetään 8.10. klo 12.00-16.30 Monitoimitalo 13:ssa Tampereella.

Ohjelma

Aika: Maanantai 8.10.2012 klo 12.00–16.30
Paikka: Monitoimitalo 13, Satakunnankatu 13, Tampere, Wivi Lönn sali

 

Tilaisuus on suunnattu kulttuuri-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille, ammattitaiteilijoille ja kulttuurikasvattajille, kulttuuri- ja taidelaitosten johtajille, alan asiantuntijoille sekä päättäjille.

 

12.00 Seminaarin avaus: Kulttuurisihteeri Lea Halttunen, opetus- ja kulttuuriministeriö

12.15 Pirkanmaan lastenkulttuurin esiselvitys: Projektityöntekijä Nadja Laine, Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut

12.45 Kulttuuriperintö- ja taitokasvatus uusiutuvissa opetussuunnitelman perusteissa: Erityisasiantuntija Heljä Järnefelt, opetushallitus

13.15 Tasavertaiset kulttuuripalvelut: Toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu, Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Pii Poo

13.45 Eläköön lastenkulttuuri ja taidekasvatus! johdatus työpajatyöskentelyyn: Projektikoordinaattori Viivi Seirala, Helsingin opetusvirasto

14.00 Kahvi ja työpajat
Teemoitetuissa työpajoissa kerätään asiantuntijanäkökulmaa ohjelmavalmisteluun sekä kirjataan näkemyksiä lasten ja nuorten kulttuurin eri osaalueista.

Työryhmien teemat ovat: * Kouluissa tapahtuva kulttuurikasvatus ja kulttuuri oppimisympäristönä  * Taide ja kulttuuri osana varhaiskasvatusta
* Lasten ja nuorten kulttuuritoiminta vapaa-ajalla, taiteen perusopetus sekä lasten ja nuorten oma taide  *Ammattina lasten ja nuorten kulttuuri: osaaminen, koulutus, laatu, taiteilijoiden työllistyminen, palkkaus ja rakenteet.

15.30 Yhteenveto

16.30 Seminaari päättyy

 

Puhetta johtaa suunnittelijaopettaja Kaarina Karjula Pirkanmaan Taidetoimikunnasta.

 

Ilmoittautuminen alkaa 10.9. ja päättyy 1.10. Sitovat ilmoittautumiset alla olevasta linkistä
https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/5554/lomake.html

 

Tilaisuus on maksuton. Paikkoja on rajoitetusti.

 

Lisätiedot:
Toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu, Kulttuurikeskus Pii Poo 0400 433 722, pilvi.kuitu@lastenpiipoo.fi tai
johtava koordinaattori Marianna Lehtinen, Tampereen kaupunki, 040 801 6868, marianna.lehtinen@tampere.fi

 

Tilaisuuden järjestää Pirkanmaan Taikalamppu yhteistyössä Pirkanmaan Taidetoimikunnan, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Helsingin opetusviraston kanssa.