Työhuoneilla oli hulinaa Kulkuluvan aikana

Työhuonetapahtuma Kulkulupa houkutteli yli 2000 kävijää turkulaisten ja varsinaissuomalaisten kuvataiteilijoiden työhuoneille viikonloppuna 8.–9.9.2012. Kävijöitä oli selvästi viimevuotista enemmän. Kulkulupa järjestettiin jo kymmenettä kertaa yhteistyönä taiteilijoiden, taiteilijajärjestöjen, gallerioiden ja Varsinais-suomen taidetoimikunnan kanssa. Nyt ideoidaan jo ensi vuoden Kulkulupaa.

Sekä yksittäisten taiteilijoiden ateljeilla että useiden taiteilijoiden yhteistyöhuoneilla yleisön määrä yllätti taiteilijat positiivisesti. Kävijöitä oli eri kohteissa yli 2000. Osalla työhuoneista yleisökin pääsi kokeilemaan taiteen tekniikoita ja osalla hierottiin teoskauppoja. Yleisön joukossa oli taiteen harrastajien joukossa myös työhuonetilojen rakennushistoriasta kiinnostuneita ja uteliaita naapureita.

Ani Paljakka Turun taidelainaamosta kertoo, että Kulkulupa on poikkeuksellisen vilkas viikonloppu myös taidelainaamossa. Moni Kulkuluvan aikana taidelainaamoon löytänyt kävijä palaa myöhemmin uudelleen, ja joistakin tulee vakituisia asiakkaita. Pääskyvuoren kasarmilla työskentelevä Simo Alitalo kiittelee yhteistyötä Pääskyvuoren kaupunginosaviikon kanssa, sillä se houkutteli paikalle lisäkävijöitä.

Viideltä eri työhuoneelta leiman keräsi ja Kulkuluvan arpajaisiin osallistui yhteensä 355 kävijää. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.