Salmenniemelle eurooppalaisen kirjailijataloverkoston stipendi

Jyväskyläläiselle kirjailijalle Harry Salmenniemelle on myönnetty kirjailijataloverkosto HALMAn stipendi vuodelle 2012.

HALMA on eurooppalaisten kirjallisuuden instituutioiden verkosto, joka yhdistää eri kulttuurisia ja kirjallisia tahoja. HALMA järjestää mm. stipendejä kirjailijoille ja kääntäjille. Verkoston stipendi käsittää kaksi kuukauden pituista jaksoa, joiden aikana stipendiaatti vierailee kahdessa eri isäntämaassa. 

Apuraha myönnetään kirjallisesti ansioituneille henkilöille. Stipendiaatit tutustuvat isäntämaan kirjallisuuteen ja kulttuuriin ja saavat näin mahdollisuuden kirjoittaa apurahan turvin kahdessa Euroopan maassa. Jokaisen periodin jälkeen kirjailijalla on tilaisuus esittää tekstejään esimerkiksi luentaillassa. Tekstit käännetään kohdemaan kielelle ja myöhemmin HALMA julkaisee tekstejä verkostonsa avulla.

Keski-Suomen Kirjailijatalo on valittu vuonna 2008 ainoana kirjailijatalona Suomesta HALMAn jäseneksi. Harry Salmenniemen valinta stipendiaatiksi on Keski-Suomen Kirjailijat ry:n kansainvälisen toiminnan aktiivisuuden tulos. Yhdistys on saanut apurahaa ko. tarkoitukseen Keski-Suomen taidetoimikunnalta 3000 euroa ja Alfred Kordelinin säätiöltä myös 3000 euroa. Apuraha antaa näin mahdollisuuden esitellä suomalaista ja nyt etenkin keskisuomalaista kirjallisuutta laajalti Euroopassa. Myönnetyn stipendin turvin Harry Salmenniemi matkustaa vielä kuluvan syksyn aikana kuukaudeksi Berliiniin ja toiseksi kuukaudeksi Walesiin.

Harry Salmenniemen (s. 1983) tuotantoa:

Virrata että  2008  (Otava)

Texas, sakset  2010 (Otava),  Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinto 2010

Runojä 2011 (Otava)

Vastakaanon 2011 (Poesia), yhdessä Juri Joensuun kanssa