Iskusstvo.fi –näyttely avautuu tänään

Perjantaina 14.9. klo 16 avautuu laaja Lapin ja Oulun maakuntien nykykuvataidetta esittelevä näyttely Karjalan tasavallan taidemuseossa Petroskoissa. Näyttely levittäytyy kaikkiin museon vaihtuvien näyttelyiden esitystiloihin. Esillä on maalauksia, piirroksia, veistoksia, installaatioita, valokuvia ja videotaidetta.

 

Kuraattoreina näyttelyssä ovat toimineet amanuenssi Anita Dunkers Petroskoin taidemuseosta sekä kuvataiteilijat Jyrki Poussu Oulusta ja Tuomas Korkalo Rovaniemeltä.

Näyttelyyn kuratoidut taiteilijat ovat Leila Lipiäinen, Mari Oikarinen, Esa Meltaus, Tom Engblom, Risto Immonen, Reijo Raekallio, Veikko Törmänen, Sakari Matinlauri, Sara Ahde, Jussi Valtakari ja Mary Gregory.

Näyttelyn tuottavat Lapin ja Oulun läänin taidetoimikunnat yhteistyössä Karjalan tasavallan taidemuseon kanssa. Näyttelyn järjestämisen taustalla on pitkäkestoinen yhteistyö Lapin ja Oulun läänin taidetoimikuntien ja Karjalan tasavallan taidemuseon välillä. Näyttelyn yhteistyökumppaneita ja rahoittajia ovat Lapin taiteilijaseura, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Visuaalisen taiteen keskus FRAME.

 Näyttely on avoinna 15.9-14.10.2012

 

Lisätietoja hankesivulta