Avajaiskutsu Galleria Ruutuun - Perinteisellä tyylillä -sarjakuvanäyttely

Anssi Rauhalan näyttelyssä on nähtävänä originaaleja Anni isotalo -albumeista, Armas&Anneli Vasara -seikkailusta, Paluu rajan takaa –teoksesta.

Näyttelyssä on myös pienoismalleja lentokoneista ja muuta lahjakkaan sarjakuvataiteilijan työskentelyyn liittyviä piirrosmalleja. Maistiaisena voi paljastaa, että näyttelyssä on mukana mm. Vasarat -sarjakuvasta tuttu Citroën 2CV4 pienoismalli.

ANSSI RAUHALA (1965 - )syntyi, asuu ja työskentelee helsingissä kuvittajana, sarjakuvantekijänä ja –kääntäjänä.

Itseoppinut ikonoplasti löysi suuntansa taiteilijana jo varhain, ja hyvää tarkoittavista neuvoista piittaamatta jatkaa jääräpäisesti omaa tietään, tavoitteenaan yhdistää kaksi suurta rakkauttaan, sarjakuva ja ilmailuharrastus. Terminaaliatavisti Rauhala ui vastavirtaan pyrkien omalta osaltaan pitämään perinteisen eurooppalaistyylisen seikkailusarjakuvan poissa unohduksen suosta.

Kirja-, lehti- ja mainoskuvitusten, sarjakuvasuomennosten, animaatiotöiden ja elokuvastoryboardien lomassa ovat syntyneet myös sarjakuvat KÄYTETTYÄ TAVARAA (useita tekijöitä), ARMAS JA ANNELI VASARA (jatkokertomus Suomen Kuvalehdessä 2000-luvun alussa), PROFESSORI ANNI ISOTALON TUTKIMUKSIA 1 – 4 (käsikirjoitus Mikko Ketola, kustannus Minerva), PALUU RAJAN TAKAA (käsikirjoitus Esa Niskanen, kustannus Zum Teufel) sekä pari lyhyttä tarinaa Arktisen Banaanin Fingerpori –sarjakuvamakasiinilehdessä.

Rauhala on Sarjakuvantekijät ry:n ja Kuvittajat ry:n jäsen.

Avajaiset torstaina 4.10 2012 HUOM! muuttunut aika: klo 16.00-18.00

Näyttely avoinna 5.-28.10.2012Sarjakuvakeskus
Hämeentie 150
00560 Helsinki  

Kutsu

TERVETULOA!   

Sarjakuvakeskus
Hämeentie 150
00560 Helsinki 

 

Galleria Ruutu on helmikuussa 2012 avattu ikkunagalleria, johon kutsutaan sarjakuvataiteilijoita, keräilijöitä tai sarjakuva- ja taidekollektiiveja pitämään näyttelyjä. Galleria tarjoaa monipuolisia näyttelyitä ympäri vuorokauden. Sarjakuvanäyttelyt vaihtuvat kuukausittain ja näyttelyillä pyritään esittelemään sarjakuvakerronnan erimuotoja. Gallerian tarjonnasta vastaa sarjakuvataiteen läänintaiteilija Solja Järvenpää. Galleria Ruutu sijaitsee Arabian rannassa Sarjakuvakeskuksen tiloissa.