TERVETULOA KUMURUUN!

Kulttuurin, musiikin ja ruoan yhteinen kattaus 26.–27.9.2012 Seinäjoella Rytmikorjaamo, Vaasantie 11. KUMURU kutsuu ruoan, musiikin ja matkailun ammattilaisia, tutkijoita ja kehittäjiä yhteiseen seminaariin ja työpajaan keskustelemaan kulttuurin, musiikin ja ruoan luovan yhdistämisen mahdollisuuksista Etelä-Pohjanmaalla!

Seminaarissa kuullaan suomalaisia ja kansainvälisiä esityksiä mm. musiikin mausta, ravintolan äänimaisemasta sekä uusista elämystalouden mahdollisuuksista. Puhujina ovat matemaatikko-muusikko Bruno Mesz (Quilmesin yliopisto, Argentiina), keittiömestari Arto Rastas (Hella & Huone, Tampere) sekä elintarvikekehityksen professori Anu Hopia (Turun yliopisto).

Rinnakkaisissa työpajoissa keittiömestarit, muusikot, tapahtumatuottajat ja tutkijat tutustuvat ja keskustelevat musiikin ja maun vuorovaikutuksesta ja mahdollisuuksista elämystuotannolle. Ensimmäisessä työpajassa pohditaan äänimaisematutkija professori Heikki Uimosen ja keittiömestari Jani Unkerin johdolla ravintoloiden ääniympäristöjä ja -suunnittelua sekä musiikin ja ruokakulttuurin yhdistämistä elämyksiksi. Toisessa työpajassa keskustellaan miten musiikki saadaan maistumaan ja maut soimaan tutkija-muusikko Bruno Meszin ja läänintaiteilija Piia Kleemola-Välimäen opastuksella. Tutkijatyöpajassa puolestaan pohditaan musiikin ja maistamisen vuorovaikutusta sekä analysoidaan tuoretta tutkimusdataa professori Anu Hopian johdolla.

Ohjelma

Keskiviikko 26.9.2012

11:00–17:00  Tule rakentamaan musiikkiin sopiva juoma! Ilmoittaudu Tietoprovinssin  yhteydessä (FRAMI B, Kampusranta 9, Seinäjoki)

19:00–20:00 MAKUJEN MUSIIKKI -performanssi. Eteläpohjalaisten keittiömestareiden sekä  pianisti Bruno Meszin ja koreografi Maria Ceñan yhteinen performanssi  Rytmikorjaamolla. (Liput 20 €)

Torstai 27.9.2012

09:00–09:15 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

09:15–09:30 professori Anu Hopia: Tervetuloa!

09:30–10:30 matemaatikko-muusikko Bruno Mesz: Taste of music

10:30–11:00 Anu Hopia & Maija Kontukoski: KUMURU – projektista tapahtumaksi

11:00–11:30 keittiömestari Arto Rastas (Hella & Huone): Ruoka ja ääni – ravintolan näkökulma

11:30–12:30 Lounas

12:30–13:00 Työpajojen yhteinen alustus

13:00–14:45 TYÖPAJAT keittiömestareille, muusikoille, tapahtumatuottajille ja tutkijoille

14:45–15:00 Kahvi

15:00–15:30 Työpajojen koonti

Seminaari ja työpajat ovat maksuttomia, keskiviikon performanssi sekä torstain lounas omakustanteisia. Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin. Tapahtuman järjestää KUMURU-projekti, jossa ovat yhteistyössä Sibelius-Akatemia, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto, Tampereen yliopisto ja Pohjanmaan taidetoimikunta.

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset 21.9. mennessä:

Noora Kumpulainen, s-posti: info.kumuru@gmail.com, p. 040 770 9304