Sukupuu-tapahtumasarja jatkuu

Keski-Suomen Kirjailijat järjestää syksyn aikana Sukupuu-kirjallisuustapahtumasarjan, jossa esitellään kirjailijan työtä ja kirjoittamisen taustaa. Sukupuun seuraava tapahtuma on lauantaina 13.10.2012 klo 16 Kirjailijatalossa, Seminaarinkatu 26 B.

Kirjailija Jonimatti Joutsijärvi (s. 1984) tarkastelee eri taiteenlajien ja taideteosten merkitystä erityisesti hänen esseistiikkaansa. Kirjailija on julkaissut runoteokset: Tule on minun nimeni, 2007 ja Aloitan alusta. Alan laulaa, 2011 sekä esseekokoelman Ei mikään itsessään, 2011.

Sukupuu-sarjassa kirjailijat kertovat inspiraation lähteistään. Tapahtumissa kirjailijat voivat soittaa mielimusiikkiaan, näyttää kirjoittamiseen inspiroineen elokuvan tai esimerkiksi esitellä omaan työhön vaikuttaneita kirjoja, internet-sivuja tai taideteoksia - mitä tahansa, mikä on innoittanut kirjoittamaan. Kirjailijat paneutuvat joko yksittäisen teoksen taustaan tai käsittelevät laajemmin tuotantonsa vaikutteita.

Tapahtumasarja koostuu neljästä syksyn aikana järjestettävästä iltatilaisuudesta, joista kussakin on yksi esiintyjä. Esiintyjiksi kutsutaan kirjailijoita ympäri Suomen. Myös eri kirjallisuuden lajit ovat edustettuina. Järjestelyistä ja kirjailijoiden haastattelusta vastaavat Keski-Suomen Kirjailijat ry:n johtokunnan jäsenet.

Tapahtumasarjaa tukevat ja tuottavat WSOY:n kirjallisuussäätiö ja Keski-Suomen Kirjailijat ry.