Tarinoita elämästä - elämäkerrallisen kirjoittamisen seminaari Lahdessa

Kirjailijat Susan Swingler ja Markku Hattula johdattelevat elämäkerrallisen kirjoittamisen ytimeen Lahdessa.

Tarinoita elämästä – Your life Is Your Story on elämäkerralliseen kirjoittamiseen keskittyvä luento- ja työpajakokonaisuus Lahdessa lauantaina 10. marraskuuta. Tilaisuus jatkaa kirjallisuuden läänintaiteilija Päivi Haanpään kirjoittajakoulutusten sarjaa Hämeen taidetoimikunnan alueella. Tarinoita elämästä keskittyy elämäkerralliseen kirjoittamiseen, jonka suosio on jatkuvassa kasvussa.

Luennoimassa ja kouluttamassa ovat kirjailijat Susan Swingler (UK) ja Markku Hattula. Luento-osuus pidetään Lahden pääkirjaston auditoriossa klo 12.00–13.45. Susan Swingler kertoo romaaninsa House of Fiction tekoprosessista ja lähteiden käytöstä kirjoittamistyössä. Swinglerin luento on englanninkielinen, eikä sitä tulkata. Markku Hattula puhuu elämäkerrallisen kirjoittamisen merkityksestä oman elämän ymmärtämisessä. Kirjoittaminen on tapa jäsentää elämää.

Luentojen jälkeen Susan Swingler ja Markku Hattula ohjaavat työpajat, joissa osallistujat pääsevät tekemään kirjoittamisharjoituksia elämäkerrallisesta kirjoittamisesta. Swinglerin työpaja vaatii englannin kielen taitoa, mutta kirjoittaa voi suomeksi. Hattulan työpaja on kokonaan suomenkielinen. Työpajat pidetään klo 14.00–15.30.

Sekä luennot että työpajat ovat kaikille kiinnostuneille avoimia ja maksuttomia. Työpajoihin ilmoittaudutaan etukäteen sähköpostilla, sillä niihin mahtuu korkeintaan 15 osallistujaa / työpaja. Työpajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Seminaarin järjestää Hämeen taidetoimikunta yhteistyössä Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian ja Wellamo-opiston kanssa.

Seminaarin ohjelma