Avajaiskutsu Galleria Ruutuun - Tuomas Tiainen: FUN•LAND

FUN•LAND -installaatio on näkymä Tuomas Tiaisen tummanpuhuvan esikoissarjakuvan Man with the Dogin mustaan maailmaan. Teos esittää kaupungin kulmalla lutakkoisen jättömaan laitamilla muurien taakse kätkeytyvää huvipuistoa.

Man with the Dog on lähes sanaton kertomus miehestä, jonka yksinäisyyden rikkoo odottamaton kumppani mielen ja materian tuolta puolen. Teos on synkeän graafinen kokonaisuus, jossa mustan ja valkoisen väliin ei mahdu häivähdystäkään harmaata.

Tuomas Tiainen (s. 1980) on Helsingissä asuva sarjakuvantekijä. Hänen sarjakuvatuotantonsa on kahtalainen: kansien väliin tarkoitettu tuotanto on hiljaista ja vakavaa blogisarjakuvan irroittellessa lennokkaammin ilman rajoja ja ruutuja.

Avajaiset torstaina 1.11. klo 16-18

Näyttely avoinna  1.–28.11.2012

Sarjakuvakeskus
Hämeentie 150
00560 Helsinki

Kutsu

Tervetuloa!                                                      

Galleria Ruutu on helmikuussa 2012 avattu ikkunagalleria, johon kutsutaan sarjakuvataiteilijoita, keräilijöitä tai sarjakuva- ja taidekollektiiveja pitämään näyttelyjä. Galleria tarjoaa monipuolisia näyttelyitä ympäri vuorokauden. Sarjakuvanäyttelyt vaihtuvat kuukausittain ja näyttelyillä pyritään esittelemään sarjakuvakerronnan erimuotoja. Gallerian tarjonnasta vastaa sarjakuvataiteen läänintaiteilija Solja Järvenpää. Galleria Ruutu sijaitsee Arabian rannassa Sarjakuvakeskuksen tiloissa.