Uutta äänitaidetta Pohjanmaalla - kutsu Kuulumia-projektin esittelyyn

Pohjanmaan taidetoimikunta tarjoaa alueensa kulttuurilaitoksille, oppilaitoksille, kyläyhdistyksille ja muille aiheesta kiinnostuneille mahdollisuuden yhteistyön aloittamiseen Kuulumia-projektin kanssa.

Kuulumia on turkulaisten äänitaiteilija Simo Alitalon ja tuottaja Tuike Alitalon äänitaideprojekti, joka pyrkii kartoittamaan ja tallentamaan suomalaisia kuulumia. (Kuuluma on akustinen vastine näkymälle ja maisemalle. Kuuluma on se miltä tila kuulostaa. Esimerkiksi suomalainen metsä, jota monet luonnehtivat luonnon hiljaisuudeksi, on täynnä linnunlaulua, puiden ja kasvien huminaa, rapinaa, rousketta ja mitä erilaisimpia ääniä.)

Kuulumia-projekti etsii yhteistyökumppaneita eri puolilta Suomea: yksittäisiä henkilöitä, järjestöjä, kuntia tai julkisia yhteisöjä jotka ovat kiinnostuneet omasta kuulumastaan, sen tilasta ja tulevaisuudesta. Kyseessä voi olla luonnontilainen alue tai kulttuurikohde, teollisuusalue, kirkonkylä, taajama tai lähiö. On toivottavaa ja suotavaa että paikkakunnalta löytyy hankkeesta kiinnostuneita, jotka ovat valmiita tulemaan mukaan toteuttajina ja osanottajina. Paikallisten asiantuntemusta tarvitaan!

Projektin puitteissa voidaan järjestää paikkakunnalla kuuntelukävelyjä sekä työpajoja joissa kiinnostuneita opastetaan taltioimaan omia ääniympäristöjään sekä tarkkailemaan niitä eri tavoin. Olemme kiinnostuneita myös yhteistyöstä koulujen ja erilaisten oppilaitosten kanssa. Kerättyjä tallennuksia voidaan taltioida esimerkiksi verkkoon kuuntelukartoiksi tai erilaisiksi installaatioksi.

Simo ja Tuike Alitalo esittelevät työskentelyään Seinäjoella Pohjanmaan musiikin neuvottelupäivien yhteydessä 7.-8.11.2012 seuraavasti:

7.11. klo 11.10-11.30 Lastenkulttuurin ja taidekasvatuksen tulevaisuus -seminaari / Rytmikorjaamo.

8.11. klo 13.00-15.00 Kuulumia-hankkeen esittely / Rytmikorjaamo.

Yllä mainittuihin tapahtumiin ilmoittautuminen:
piia.kleemola-valimaki@minedu.fi / p. 0295 330 815

Näiden ajankohtien ulkopuolella on mahdollisuus sopia henkilökohtaisia tapaamisia suoraan Tuike Alitalon kanssa.

Liitteenä Kuulumia-kutsu, josta löytyvät projektin tuottajan Tuike Alitalon yhteystiedot.

Alla linkkejä, joiden avulla voi tutustua tarkemmin Simo Alitalon työskentelyyn ja äänitaideprojekteihin.

Kuulumia-kotisivut

Ylen sivuilla

YLE Kultakuumeen juttu Kuulumia-hankkeesta