Tule kuulemaan, miten taideteokset syntyvät!

Ajatuksesta taideteokseksi -luentosarjan neljäs osa Turun pääkirjastossa torstaina 25. lokakuuta 2012 klo 18–20, kokoontuminen ala-aulassa Studion edessä.

PERUUTUS: Antti Laitinen joutuu peruuttamaan esiintymisensä, koska hänet on valittu edustamaan Suomea Venetsian biennaalissa, ja hän on tällä hetkellä Venetsiassa. Helsingin Sanomien uutinen aiheesta tässä. Onnittelemme Anttia valinnasta! 

Luennolla kuullaan kolmen taiteilijan ajatuksia taideteosten syntyprosessista. Niina Suominen ja työpari Markku Laakso ja Annika Dahlsten kertovat taiteellisesta työstään puolen tunnin mittaisissa esityksissä.

Tilaisuus on osa Varsinais-Suomen taidetoimikunnan ja Turun kaupunginkirjaston järjestämää luentosarjaa Ajatuksesta taideteokseksi. Neliosaisessa luentosarjassa tutustutaan taiteilijan työhön ja taideteosten syntyyn.

Luennoille on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Niina Suominen (1973) työskentelee liikkuvan kuvan parissa. Hän aloittaa teoksen työstämisen itseään kiehtovan aiheen pohjalta. Se voi olla tietty tekniikka, materiaali tai sisällöllinen teema. Työssään hän etenee useimmiten löyhän suunnitelman pohjalta improvisoiden ja kokeillen.

Annika Dahlsten (1975) ja Markku Laakso (1970) ovat turkulaisia kuvataiteilijoita. Yhdessä he työskentelevät valokuvan, videon ja performanssin parissa. Taiteilijaparina he ovat pitäneet näyttelyitä ja esiintyneet eri puolilla Suomea sekä ulkomailla. Viime keväänä he esittivät performanssin Berliinissä Grimmuseumissa ja elokuussa he esiintyivät Windhoekissa, Namibian kansallisessa taidemuseossa.                 

 

Riikka Heikkinen
Projektisihteeri
Varsinais-Suomen taidetoimikunta
riikka.heikkinen@minedu.fi
p. 0295 330907