Elävä kirjasto Virkatussa teltassa Joensuun monikulttuurisuusviikolla

Kuva: Anne Heinonen.

Pakolaisnaisten käsitöistä valmistettu Virkattu teltta pystytetään Joensuun pääkirjaston toiseen kerrokseen, taiteiden aukiolle maanantaina 22. lokakuuta. Teltassa on viikon aikana mahdollisuus osallistua satuhetkiin, työpajoihin, katsoa nukketeatteri- ja teatteriesityksiä, tehdä käsitöitä ja teltassa on myös Elävä kirjasto.

Elävä kirjasto toimii kuten tavallinenkin kirjasto, paitsi että paperisten kirjojen sijaan Elävästä kirjastosta lainataan ihmisiä keskustelua varten. Elävän kirjaston ihmiset edustavat erilaisia vähemmistöjä ja muita ryhmiä, jotka saattavat kohdata syrjintää, ennakkoluuloja, stereotypioita ja rasismia.

Virkattu teltta -teoksen on tehnyt elokuvantekijä, taiteilija Kristiina Tuura yhteistyössä Shiffa ry:n ja lukuisten yhteisöjen ja ystävien kanssa. Teos koostuu lähes kahdeksastasadasta virkatusta, kudotusta ja kirjotusta tilkusta, joita ovat tehneet pakolaisnaiset ympäri maailman. 

Virkattu teltta on osa monikulttuurisuusviikkoa, joka järjestetään Joensuun pääkirjastolla 22.-27. lokakuuta kirjaston 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Tapahtuman aikana kirjastolla on myös Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys JoMonin valokuvakerhon näyttely. Monikulttuurisuusviikon järjestävät yhteistyössä: Pohjois-Karjalan taidetoimikunta, Joensuun seutukirjaston kotoilu 3.0 –hanke, Reilun kaupan edistämishanke sekä Meille saa tulla –kampanja.

Teltan valmistamista ovat tukeneet ulkoasiainministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, Koneen säätiö, Svenska kulturfonden ja Turku 2011 -säätiö.

Monikulttuurisuusviikon ohjelma

Lisätietoja:

Jyrki Tamminen lastenkulttuurin ja monikulttuurisen taidetyön läänintaiteilija

Pohjois-Karjalan taidetoimikunta
p. 0295 330 913, sähköposti: jyrki.tamminen@minedu.fi