Kulttuurinen moninaisuus Suomen taidelaitoksissa –foorumi 8. marraskuuta Kulttuurien museossa

Foorumin osallistujilla on mahdollisuus varata ilmoittautumisen yhteydessä erikoishintainen lippu Dhoad Gypsies of Rajasthan -konserttiin.

Taiteen keskustoimikunnan monikulttuurisuusjaosto järjestää vuosittaisen monikulttuurisuusfoorumin 8. marraskuuta Kulttuurien museossa Helsingissä. Tapahtuman aiheena on Kulttuurinen moninaisuus Suomen taidelaitoksissa – onko sitä riittävästi ja miten se näkyy laitosten toiminnassa? Millaiset ovat taiteilijoiden toimintamahdollisuudet?

Tilaisuudessa on kaksi paneelikeskustelua. Ensimmäisen aiheena on Kulttuurinen moninaisuus taidemuseoissa ja teattereissa. Keskustelijoina on taidelaitosten johtajia ja taiteilijoita, mm. Valtion taidemuseon ylijohtaja Risto Ruohonen, Helsingin taidemuseon näyttelypäällikkö Erja Pusa ja Suomen valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka. Puheenjohtajana toimii tutkija Pasi Saukkonen.

Toisen paneelikeskustelun aiheena on Kulttuurinen moninaisuus musiikin, oopperan ja tanssin aloilla. Keskustelijoina on Kansallisoopperan pääjohtaja Päivi Kärkkäinen, Helsingin kaupunginorkesterin intendentti Hannele Eklund, taiteilija Kimmo Pohjonen, kapellimestari Dima Slobodeniouk ja, taiteilija Menard Mponda. Puheenjohtajana on toiminnanjohtaja Petr Potchinchtchikov.

Foorumin osallistujilla on mahdollisuus varata ilmoittautumisen yhteydessä erikoishintainen lippu illan Etnosoi!-konserttiin. Konsertissa esiintyy romanien alkuperäisalueilta saapuva Dhoad Gypsies of Rajasthan. Lipun hinta à 15 € (norm. 20 €). Lisätietoja konsertista: www.etnosoi.fi

Katso tarkemmin ohjelma.

Tilaisuus on maksuton. Sen kesto on klo 13 – 16.30.

Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella 5. marraskuuta mennessä.

Lisätietoja: Taidesihteeri Kirsi Väkiparta, p. 0295 330 724, kirsi.vakiparta@minedu.fi