Liitsillä! – kotkalaisten tarinoita ja valokuvamuistoja Liiton lenkiltä

”Lähdettiin Liiton kulmalta… Keskuskatua, Kauppakatua, Kirkkokatua ja Ruotsinsalmenkatua. Kauheen vähän oli autoja kellään. Joskus päästiin auton kyytiin, se oli Anglia.”

Avajaiset 31.10. kello 16.00, tervetuloa!

Näyttely Muistojen Talolla 31.10.-30.11.2012, avoinna ma-pe kello 11-15. Osoite  Merikatu 3, Kotka.

”Liiton lenkillä vaklattiin kuka kulki kenenkin kanssa. Ei jääty puhumaan, vaan supateltiin kuka oli ja kenen kanssa. Tosi jännää oli kun ”se” poika tuli vastaan ja uskalsi sanoa, hei.”

”Torikauppiaita oli joka päivä, markkinoita oli kerran kuussa. Pieniä värillisiä rinkeleitä myytiin narussa, vaaleanpunaisia ja –vihreitä. Viipurinrinkelissä saattoi olla olkien kappaleita, kun ne oli paistettu olkien päällä.”

Muistojen Talolla kootuista tarinoista on koostettu näyttely, jossa muistellaan Liiton lenkkiä. Vanhat valokuvat täydentävät muistojen kuvia.

Tarinoiden innoittamina ja muistelijoiden toiveesta näyttelyyn on saatu esille Kotkan kaupungin kokoelmista Olavi Heinon työ.

Lähtökohtana projektille on ollut taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia tuottava toiminta. Muisteluprojektin kohteeksi valikoitui Liiton lenkki, kautta aikain eräs nuorten suosittu lenkki Kotkan keskustassa. Muistoissa lähdettiin liikkeelle kaupunkiympäristöstä ja nimenomaan rakennetusta ympäristöstä, sillä Kaakkois-Suomen taidetoimikunta viettää arkkitehtuurin teemavuotta.

Muisteluprojekti on toteutettu yhteistyössä Muistojen Talon ja Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan tuottaja-läänintaiteilija Patrik Ikäläisen kanssa.

 

Lisätietoja:

Patrik Ikäläinen, p. 0295 330874

patrik.ikalainen@minedu.fi

Varpu Vistala, p. 044 2050851