Vuoden 2013 kevätkauden jaksot New Yorkin residenssiin haettavana

Varsinais-Suomen taidetoimikunnalla ja Läntinen tanssin aluekeskuksella on yhteinen taiteilijaresidenssi Manhattanilla New Yorkissa. Taidetoimikunta tarjoaa residenssiä ensisijaisesti varsinaissuomalaisille jazzmuusikoille. Nyt on haettavana oleskelujaksot 30.6.2013 saakka.

Residenssissä on vielä vapaita jaksoja tammi-maaliskuussa 2013. Jaksoja voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella. Residenssi on pääsääntöisesti suunniteltu jazzmuusikoiden ja tanssijoiden käyttöön. Haettavat jaksot ovat pääsääntöisesti 1-2 viikon pituisia, mutta kolmekin viikkoa on hyväksytty tilanteen mukaan. Hakemukset tulee lähettää mahdollisimman pian.  

Residenssijaksot ovat 2–4 viikon mittaisia, ja ne ovat takuumaksua lukuun ottamatta ilmaisia. Takuumaksu 150 euroa palautetaan residenssijakson jälkeen. Takuumaksusta annetaan tarkemmat ohjeet myöntöpäätöksen yhteydessä. 

Matkakustannuksiin tai oleskelukustannuksiin ei osoiteta erikseen tukea. Vierailijoita otetaan pääsääntöisesti yksi kerrallaan, ja residenssiasunnossa on yksi vuode. Oleskelujaksoja vuoden 2013 kesäkuun loppuun saakka haetaan avoimella, vapaamuotoisella haulla 20.11.2012 mennessä. Hakemukseen pitää liittää www-sivuilta tulostettava liite, jolla hakija ilmoittaa sopivat residenssijaksot

Residenssitaiteilijat valitaan työsuunnitelmien pohjalta. Hakemuksessa kannattaa kirjoittaa, mitä aikoo residenssijakson aikana tehdä New Yorkissa ja miten se vaikuttaa omaan taiteelliseen toimintaan. Residenssipäätökset tehdään marraskuun 2012 aikana. Residenssijakso raportoidaan matkakertomuksella, joka toimitetaan kuukauden kuluessa jakson päättymisestä. Matkakertomukset ovat tärkeitä, sillä niiden avulla Läntinen tanssin aluekeskus ja Varsinais-Suomen taidetoimikunta suunnittelevat residenssitoiminnan jatkoa.

Hakemukset osoitetaan ja toimitetaan taidealan mukaan viimeistään 20.11.2012 joko Läntisen tanssin aluekeskukselle tai Varsinais-Suomen taidetoimikuntaan osoitteeseen

Linnankatu 24
20100 Turku

Tiedustelut:

Varsinais-Suomen taidetoimikunta
Läänintaiteilija Ilkka Rantamäki
ilkka.rantamaki@minedu.fi; puh. +358 295 330904

Läntinen tanssin aluekeskus
Toiminnanjohtaja Lotta Skaffari
lotta.skaffari@l-tanssi.fi; puh. +358 400 546 012