Hämeen taidetoimikunta jakoi kaksi taidepalkintoa

Taidepalkintojen jakotilaisuus

Hämeen taidetoimikunta on jakanut vuoden 2012 taidepalkinnot valokuvaaja Anne Tammiselle ja tekstiilitaiteilija Helena Vaari-Silventoiselle.

Hämeen taidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2012 taidepalkinnot valokuvaaja Anne Tammiselle ja tekstiilitaiteilija Helena Vaari-Silventoiselle. Taidepalkinto myönnetään vuosittain ansioituneelle Kanta-Hämeessä tai Päijät-Hämeessä vaikuttavalle taiteilijalle. Taidepalkinnot ovat suuruudeltaan 3000 euroa.


Helena Vaari-Silventoinen on Suomessa poikkeuksellinen ja omaperäinen tekstiilitaiteilija. Hän yhdistää työssään kollaasinomaista applikaatiota ja vapaata konekirjontaa. Tuloksena on taideteoksia, joissa on tunnistettava, ainutkertainen tyyli. Vaari-Silventoinen asuu ja työskentelee Hollolassa.


Anne Tamminen on tällä hetkellä yksi Kanta-Hämeen tunnetuimmista kuvataiteilijoista ja on keskittynyt erityisesti valokuviin pohjautuviin teoksiin. Tamminen on rakentanut uraansa määrätietoisesti, ja hänen töitään on ollut runsaasti esillä eri puolilla Suomea sekä useissa Euroopan maissa. Tamminen on ollut aktiivisesti mukana myös paikallisessa taiteenalan järjestötoiminnassa viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana. Tamminen työskentelee Hämeenlinnassa.


Iittalan Tanssi- ja Kulttuuriyhdistys ry (ITKU) palkitaan Pro Arte Tawastica -palkinnolla. Huomionosoitus koskee erityisesti yhdistyksen vuodesta 2001 lähtien järjestämää valtakunnallista lasten ja nuorten koreografiakilpailua ja tanssikatselmusta. Tapahtumassa on vuosittain ollut 600–700 osallistujaa eri puolilta Suomea.


Toinen Pro Arte Tawasticalla palkittava taho on Taide- ja muotoilukoulu Taika , joka toimii nykyisin Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutissa. Taikassa opiskelee noin 300 oppilasta, jotka suorittavat taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän kursseja. Taika täyttää tänä vuonna 30 vuotta.


Lisäksi Hämeen taidetoimikunta on myöntänyt kaksi Vuoden kulttuuriteko -kunniamainintaa. Keijo Koskimies (aka KeijoQ) on ollut Forssan kulttuurielämän valopilkku jo parin vuosikymmenen ajan. Hän on osallistunut monipuolisesti niin kirjallisuuden, kuvataiteen kuin teatterinkin toimintaan. Päätyökseen Koskimies pyörittää kirjakauppaa mutta järjestää sen rinnalla mm. kulttuuritapahtumia. Kunniamaininta kohdistetaan erityisesti Keijo Koskimiehen toukokuussa 2012 järjestämään Kirjalöytö Outlet -tapahtumaan, joka veti kuukauden aikana paikalle n. 20 000 kävijää.


Anni Paunila ja Olli Soini palkitaan Riihimäellä sijaitsevan Vihreän talon perustajina. Vihreä talo toimii vapaaehtoisvoimin ja on vilkastuttanut Riihimäkeä ennakkoluulottomalla tavalla. Vihreä talo on tunnelmallinen kulttuuri- ja esiintymistila sekä itsessään taideteos. Osa Vihreää taloa on Anni Paunilan ja Edwina Goldstonen Avoin puutarha -taideprojekti. 

Taidepalkintojen jakotilaisuus juhlittiin keskiviikkona 7.marraskuuta Lahden Muotohuoltamolla.