Oulun läänin taidetoimikunta jakoi taidepalkinnon ja taidetunnustukset

Taidetoimikunnan vuoden 2012 taidepalkinto on myönnetty Anna-Kaisa Järvelle. Karjalan tasavallan taidemuseo ja Juha Hurme saivat taidetunnustukset.

Oulun läänin taidetoimikunta myöntää vuosittain taidepalkinnon oman alueensa ansioituneelle taiteilijalle. Vuoden 2012 taidepalkinto myönnettiin taiteilija, pelle, FK Anna-Kaisa Järvelle. Anna-Kaisa Järvi on edistänyt sirkustaidetta pohjoisessa Suomessa 90-luvun alusta lähtien. Järvi on kouluttanut itseään jatkuvasti ja välittänyt saamiaan oppeja oppilailleen ja opettajille.

Anna-Kaisa Järvi on perustanut Suuren TähtiTeatterin ja Oulun Tähtisirkuksen. Erityisen merkittävänä taidetoimikunta pitää Järven työtä erityisryhmien parissa. Lisäksi Järvi on tuonut pohjoisen näkökulmaa Taiteen keskustoimikuntaan, istuihan hän yhdeksän vuotta sirkus- ja estraditaiteen jaostossa. Anna-Kaisa Järven oma taiteilijahahmo on Stella-pelle, jolla aina menee mahtavasti.

Taidepalkinto on suuruudeltaan 5 000 euroa

Oulun läänin taidetoimikunta myönsi kaksi taidetunnustusta. Taidetunnustukset myönnettiin sellaisille tahoille ja henkilöille, jotka ovat edistäneet tiettyä taiteen alaa Oulun läänin taidetoimikunnan toimialueella, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Taidetunnustus myönnettiin Karjalan tasavallan taidemuseolle, jossa on kymmenen viime vuoden aikana ollut lähes 30 taiteilijan näyttelyitä. Taidetunnustuksen ottivat vastaan taidemuseon johtaja Natalia Vavilova sekä intendentti Anita Dunkers.

Oulun läänin taidetoimikunta halusi erityisesti kiittää Karjalan tasavallan taidemuseon johtaja Natalia Vavilovaa, joka aina suhtautuu lämpimästi alueemme taiteilijoihin. Lämpimistä suhteista kertonee sekin, että  johtaja Vavilova kutsui museon 50-vuotisjuhliin 2010 esiintymään Ynnin Poikien poikakuoron, onhan taidemuseo entisen poikalyseon rakennuksessa Petroskoissa.

Toinen taidetunnustus myönnettiin teatteriohjaaja, kirjailija Juha Hurmeelle, joka on ollut luomassa Hailuoto-teatterifestivaalia. Hailuoto-teatterifestivaali on yksi arvostetuimmista uusista teatterifestivaaleista.

Oulun läänin taidetoimikunta antoi tunnustuksen lisäksi Juha Hurmeelle kumisaappaat ja pienen lahjakortin, jotta farkkujen alla tunturilla vaeltaessa olisi muutakin alla kuin Kajaanin torilta muinoin ostetut villahousut.