Rautatieasema kylän sydämessä - tarinoita ja valokuvia Taavetin ja Luumäen rautatieasemista

Näyttely avautuu Palvelukeskus Mäntykodilla (Patteritie 7, Taavetti), 4.12.2012. Näyttely on avoinna arkisin klo 8 -16.00 ja lauantaisin klo 8-13.00 tammikuun loppuun saakka. Palvelukeskuksen henkilökunta avaa ovet näyttelykäytävälle myös kello 16.00 jälkeen. Näyttelyyn on vapaa pääsy, tervetuloa!

 

”Taavetin aseman seutu hoiti Karjalan kannaksen huoltoa ja siksipä pommituksia oli niin runsaasti. Myö lapset leikittii siellä nii ku ennekii, ajettii resiinalla ja pumppuvaunulla.”

 

”Mukavampi muisto jäi Osuuskaupan varastosta. Se oli meille pojille mielenkiintoinen paikka. Seinästä oli kaksi lautaa pois ja takana oli karamellivarasto!”

 

Taavetissa on koottu asukkaiden muistoja Taavetin ja Luumäen asemiin ja kylän elämään liittyen. Vanhat valokuvat elävöittävät muistojen kuvia.

 

Projektin tavoitteena on ollut tallentaa paikalliskulttuurihistoriaa sekä tuottaa kulttuurista hyvinvointia ja vireyttä. Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan tuottaja-läänintaiteilija Patrik Ikäläinen on toteuttanut muistelutyöpajat ja näyttelyn yhteistyössä Elävä Eteläkarjalainen Museoympäristö –hankkeen kanssa. Hankkeesta mukana on ollut projektikoordinaattori Anna-Kaisa Ek. Useat kymmenet kyläläiset ovat olleet kertomassa asemamuistojaan Luumäen Eläkeliiton kerhotilaisuuksissa. Kerättyjä tekstejä on muokattu näyttelyä varten vapaaehtoistyönä Kursiivi ry:n jäsenten kanssa. Taavetin Foto-kerhon kautta on saatu näyttelyssä esillä oleva valokuva-aineisto.  

 

Lisätietoja:

Patrik Ikäläinen, Kaakkois-Suomen taidetoimikunta, p. 0295 330874

patrik.ikalainen@minedu.fi