Kansanmusiikkia Riihimäellä

Rosenfink (Kuva: Suomen Kansanmusiikkiliiton nettisivuilta)

Suomen kansanmusiikkiliiton joulukuun kiertueyhtye Rosenfink esiintyy keskiviikkona 12. joulukuuta Vihreässä Talossa Riihimäellä. Akustinen ja intiimi konsertti alkaa klo 19.00. Tapahtuman ovat järjestäneet yhteistyössä Vihreä Talo, Suomen kansanmusiikkiliitto ja marraskuussa työnsä aloittanut Hämeen säveltaiteen läänintaiteilija Jarmo Julkunen. Konsertti on osa joulukuussa eripuolilla Hämettä tapahtuvaa Julkusen suunnittelemaa kokonaisuutta, jossa muina esiintyjinä ovat mm. 27. joulukuuta Forssassa pianotaiteilija Iiro Rantala ja 28.joulukuuta Lahdessa jazzbasisti Timo Hirvonen yhtyeineen.

Rosenfinkin konsertissa kuullaan hauskoja piirileikkilauluja, jännittäviä balladeja, vauhdikkaita pelimannisävelmiä polskasta polkkaan sekä omia sävellyksiä. Etelä-Suomen suomenruotsalaisella kansanmusiikilla on yhtyeen ohjelmistossa keskeinen rooli.

Rosenfink (suom. punavarpunen) laulaa kertomuksia kaipuusta ja sydäntä viiltävästä rakkaudesta, mylläristä ja tämän tyttärestä, matoja sisältävistä omenoista sekä kaikkien lasten herkkuruoasta. Tarinat ja musiikki kumpuavat vanhoista arkistoäänitteistä, joihin yhtye on tarttunut puhaltaen ensin pölyt päältä pois. Yhtye versioi toinen toistaan hienompia kansanlaulajia ja pelimanneja oman äänensä kautta.

Akustisen Rosenfink yhtyeen muusikot ovat Pauliina Pajala viulu ja laulu, Jarmo Romppanen mandola, kitara, laulu ja pitkähuilu sekä Juulia Salonen  laulu ja huilut.

Rosenfink 12.joulukuuta 2012 Vihreässä talossa Riihimäellä, osoite Pohjoinen Asemakatu 1.

Liput ovelta 5€.