Läänintaiteilijan monologin ensi-ilta Jyväskylän veturitalleilla torstaina 24.1.12013

Keski-Suomen nuorten kulttuurin läänintaiteilija Pasi Saarisen ja Jyväskylän yliopiston draamakasvatuksen yliopistonopettaja Mika Terävän yhteistyönä valmistaman monologin ensi-ilta nähdään Jyväskylän Veturitalleilla torstaina 24.1.2013 kello 19.00.

Monologin nimi on Dystopia  - ”Mun piti vaan tehdä taidetta nuorten kanssa”. Esitys käsittelee kulttuurista nuorisotyötä ja se toteutetaan Taiteen edistämiskeskuksen Keski-Suomen toimipisteen läänintaitelijatyönä.

Monologin päähenkilö on pääkaupunkiseudulla taidekoulutuksen saanut Kari, joka ajautuu pieneen keskisen Suomen kaupunkiin vetämään taiteen keinoin tehtävää nuorisohanketta. Vajaan vuoden aikana Kari törmää nuorten kanssa tehtävän taiteellisen työn vaikutuksiin, pienen kaupungin valtaapitäviin tahoihin, nuorten vanhempiin ja omaan jaksamiseen tilanteessa, jossa huomioon tulisi ottaa niin nuorten hyvinvointi kuin kunnan sekä valtion heikko taloustilannekin.

Esityksen tyylilaji on tragikomedia ja sen teksti on syntynyt tekijöiden omien kokemusten pohjalta, unohtamatta draamallisen liioittelun mahdollisuutta. Esitys kiertää vuoden 2013 aikana ympäri Keski-Suomea. Esitysten lipputulot ohjataan aina kyseisen kunnan kulttuurisen nuorisotyön kehittämiseen.

Käsikirjoitus Mika Terävä ja Pasi Saarinen

Ohjaus Mika Terävä

Näyttämöllä Pasi Saarinen

Esityksen kesto on alle tunti, minkä jälkeen on mahdollisuus jäädä keskustelutilaisuuteen.

Lisätietoja: pasi.saarinen@minedu.fi

p.  0295 330834.

 

”Just ennen joululomia, varsin paljon odotettuja lomia, mä marssin aamusumussa pitkin kylänraittia. Olli oli alkanut eilen illalla oikein kunnolla avautumaan. Se kerto siitä, kun sen isäpuoli oli tingannu siltä sen harrastuksista. Että saatanan turhaa touhua mitkään kerhot, kun perheen firmassa olis hommia ihan tarpeeks. Se oli vieny Ollin niitten perhepajan takahuoneeseen ja laittanu tälle hitsipillin käteen. Sanonu, että juotat nuo osat yhteen ennen kuin rupeet elätteleen mitään kuvitelmia iltapalasta. Olli sanoi juottaneensa metallipaloja pari tuntia. Oli hitsannu kaiken löytämänsä raudan yhteen ja vieny sen isäpuolelleen. Sanonu että mä rupeen kuvataiteilijaks, tää on mun eka työ. Sen nimi on Haista sinä ukko paska.”