Kronfestin ekotaidefestivaaleille haetaan taiteilijoita

Kotkan kaupungin kulttuuriasiainkeskus on lähtenyt yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa suunnittelemaan kolmivuotista yhteistyöhanketta Pietarin esikaupungin Kronstadtin kanssa. Kotkan kaupunki ja Kronstadt ovat ystävyyskaupunkeja. Nyt on tarjolla ympäristö/ekotaidefestivaalimahdollisuus Kronstadtissa järjestettävällä Kronfest-festivaalilla kesäkuussa 2013. Jos olet Hämeen, Kaakkois-Suomen, Keski-Suomen tai Pohjois-Savon alueen taiteilija, voit päästä taidetoimikuntasi kautta tekemään ympäristötaidetta ja tapaamaan muita taiteilijoita. Hakuaika päättyy 22. helmikuuta. Tartu tilaisuuteen.

Taiteen edistämiskeskuksen (Taiken) kolme toimipistettä, Kaakkois-Suomen ja Hämeen toimipiste, Keski-Suomen toimipiste ja Itä-Suomen toimipiste, Kuopio ovat tehneet sopimuksen Kronfestin taustatahojen kanssa siitä, että me tarjoamme yhteisesti 2-4 alueemme ekotaiteesta kiinnostuneelle taiteilijalle mahdollisuutta päästä kauttamme festivaalitaiteilijaksi. Tarjous koskee Hämeen, Kaakkois-Suomen, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon alueiden visuaalisten taiteiden ammattilaisia. Valituksi tulleiden pitää tehdä matkan jälkeen vapaamuotoinen raportti Kronfestista, ja sen hyödystä oman taiteentekemisen kannalta oman alueensa taidetoimikunnalle. Raportti toimitetaan oman alueen Taiken toimipisteeseen viimeistään elokuun loppuun mennessä 2013. Käytämme raporttejanne yhteistyön kehittämiseen Kronfestin kanssa.

Mikä ihmeen Kronfest?
Kronfest järjestetään vuosittain ja vuonna 2013 kuudennen kerran. Festivaali järjestetään tänä vuonna 4.-13. kesäkuuta. Festivaalin keskeinen ajatus on ekologisuuden ja ympäristötaiteen hyödyntäminen taideteoksissa. Toinen keskeinen ajatus on se, että festivaalityöt tehdään paikan päällä festivaalin aikana siten, että yleisö pystyy seuraamaan teosten rakentamista.

Miten toimit?
Tämä tarjous on voimassa 22.2.2013 asti, jolloin Kronfestiin haluavien pitää lähettää hakemuksensa Kaakkois-Suomen ja Hämeen toimipisteen päätoimipisteeseen Kouvolassa, Hallituskatu 7d, 45100 Kouvola tai sähköisesti osoitteeseen kirsi.kosonen@minedu.fi

Hakemuksessa pitää olla taiteilijan CV englanniksi, 2-4 kappaletta mahdollisimman tuoreita ja hyvätasoisia kuvanäytteitä sekä projektisuunnitelma teoksesta, jonka aikoo Kronfestissa toteuttaa.

Miten valinta tapahtuu?
Taiken kolmen toimipisteen ja neljän niillä sijaitsevan taidetoimikunnan (Kaakkois-Suomi, Hämeen, Pohjois-Savon ja Keski-Suomen) kuvataiteen asiantuntijat valitsevat saamistamme hakemuksista sopivimmat tarjolle Kronfestiin. Valitsemme alueeltamme 2-4 hakemusta lähetettäväksi edelleen Kronfestiin 15.3. mennessä. Lopullisen päätöksen tekevät festivaalin järjestäjät.

Rahallinen tuki
Jokaiselle Kronfestiin kauttamme valitulle taiteilijalle myönnämme 1000€ tuen matka- yms. kulujen kattamiseksi.

Kronfestista lisätietoja löytyy venäjäksi laajemmin www.kronfest.spb.ru tai englanniksi suppeammin http://www.kronfest.spb.ru/english/

Lisätietoja:
Taike Kaakkois-Suomen ja Hämeen toimipiste
Ma. pääsihteeri Petri Pietiläinen, puh. 0295 330 870, petri.pietilainen@minedu.fi

Taike Keski-Suomen toimipiste
Ma. pääsihteeri Ilkka Kuukka, puh. 0295 330 835, ilkka.kuukka@minedu.fi

Taike Itä-Suomen toimipiste, Kuopio (Pohjois-Savon taidetoimikunta)
Pääsihteeri Mikael Karikoski, puh. 0295 330 880, mikael.karikoski@minedu.fi