Elokuvaohjaaja PV Lehtinen vierailee Jyväskylässä

Live Herringin ja Arktisen Upeeta -elokuvafestivaalin vieraaksi saapuu elokuvaohjaaja PV Lehtinen. Lehtinen tuomaroi Pätkiä-lyhytelokuvakilpailun sekä esittelee omaa tuotantoaan torstaina 14.2. klo 17. Tapaaminen järjestetään Kampus-Kinossa.

Helsingissä syntynyt ja siellä edelleen asuva PV Lehtinen valmistui elokuvaohjaajaksi Aalto-yliopistosta. Hän työskentelee itsenäisenä elokuvan tekijänä ja hänellä on oma tuotantoyhtiö, CineParadiso Oy (perustettu 1999). Lehtisen elokuvia on palkittu useilla suomalaisilla ja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Hänen läpimurtoelokuvansa oli Hyppääjä (2000), joka teki Tampereen lyhytelokuvajuhlilla historiaa: se voitti kaikki neljä kilpailusarjaa, mihin ei ole kyennyt yksikään toinen elokuva. Parhaillaan Lehtinen valmistelee ensimmäistä täyspitkää elokuvaansa The Fountain of a Whale. Lisätietoa CineParadisosta ja PV Lehtisen tuotannosta: www.cineparadiso.fi

Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Arktisen Upeeta -elokuvafestivaalin kanssa osana festivaalin ohjemaa. Liput tilaisuuteen maksavat 5€. Ennakkolippuja tilaisuuteen on saatavilla 12.2. saakka Videodivarista (Kauppakatu 4, Jyväskylä).

Tekijätapaamisen tarkempi ohjelma Arktisen Upeeta -sivuilta: http://www.arktisenupeeta.net/?page_id=6337#pvlehtinen

Lisätietoa Arktisen Upeeta -festivaalista: www.arktisenupeeta.net ja Live Herring -työryhmästä: www.liveherring.org