Kuvaston asema ja palvelut. Esitelmä Kuntsin modernin taiteen museossa

Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvasto ry on vuonna 1987 perustettu kuvataiteilijoiden tekijänoikeusjärjestö. Kuvasto on kansainvälisen tekijöiden yhteisjärjestö CISAC:n (International Federation of Societies of Authors and Composers) sekä eurooppalaisen visuaalisen alan järjestö EVA:n (European Visual Artists) jäsen. Kuvaston taiteilija-asiakkaaksi voi liittyä tekijä, joka on luonut itsenäisen ja omaperäisen kuvataiteen teoksen.

Kuvaston tehtävänä on valvoa ja edistää visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeuslain mukaisia oikeuksia sekä edistää visuaalisen taiteen tekemisen edellytyksiä. Kuvasto myöntää käyttölupia edustamiensa taiteilijoiden teosten toisintamiseen monipuolisesti eri medioissa sekä hallinnoi kuvataiteilijoiden näyttelykorvauksia taiteilijan omistamien teosten esittämisestä taidenäyttelyissä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on hyväksymispäätöksellään nimittänyt Kuvaston hallinnoimaan taiteilijoille tai heidän perikunnilleen kuuluvaa kuvataiteen jälleenmyyntikorvausta. Sekä sopimaan kuvataiteen käytöstä museoiden nettigallerioissa.
 
Tilaisuus on tarkoitettu museoiden henkilökunnalle, kuvataiteilijoille ja kaikille kiinnostuneille ja se järjestetään Kuntsin modernin taiteen museossa (Sisäsatama, 65100 Vaasa) perjantaina 8.3.2013 klo 14.00-16.15. Tilaisuudessa luennoi KUVASTO RY:N toiminnanjohtaja Tommi Nilsson.
 
Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilaisuuden järjestää Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan alueellinen toimisto.
 
Ennakkoilmoittautuminen 04.03 mennessä:
Marja Kolu
Kuvataiteen läänintaiteilija 
marja.kolu@minedu.fi
 
TERVETULOA!