Taiken johtaja pahoittelee apurahojen viivästystä

Katri Tapola (oik.) ja Anja Snellman luovuttivat kirjailijoiden tyhjät taskut Taiken johtaja Minna Sirnölle. Ylijohtaja Håkan Mattlin pahoitteli opetus- ja kulttuuriministeriön puolesta apurahojen maksun viivästymistä.

Apurahojen maksun viivästymisestä kimpaantuneet kirjailijat toivat tyhjät taskunsa Taiteen edistämiskeskukseen torstaina 14. maaliskuuta. Taiken johtaja Minna Sirnö keräsi tyhjät taskut vanhaan huopahattuun ja pahoitteli tapahtunutta.

Viivästys johtuu Salama-apurahajärjestelmän ongelmista. Järjestelmä on opetus- ja kulttuuriministeriön hanke, jota myös sen alaiset virastot käyttävät. – Taikelle järjestelmä on tullut annettuna. Nyt voimme tehdä vain parhaamme paikataksemme tilannetta manuaalisesti. Emme pysty edes antamaan arviota siitä kuinka kauan järjestelmän aiheuttamat viivästykset kestävät, toteaa Sirnö.

 –  Toivomme, että järjestelmän puutteet saadaan mahdollisimman nopeasti korjattua, koska seuraava apurahojen käsittelysuma on jo käsillä. Jo saapuneet kirjastoapuraha-  ja näyttöapurahahakemukset joudumme edelleen syöttämään järjestelmään käsin eikä ole varmuutta siitä milloin saamme vertaisarvioijille tarvittavat pohjatiedot ulos Salamasta.

Ylijohtaja Håkan Mattlin pahoitteli opetus- ja kulttuuriministeriön puolesta apurahojen maksun viivästymistä. Järjestelmän vastuutilaajana ministeriö tekee kaikkensa puutteiden korjaamiseksi.